NOA Menu
woensdag 18 december 2013

Vloerensector bijgepraat over ontwikkelingen

Dinsdag 17 december 2013 lieten de leden van de NOA Hoofdsector Vloeren & Terrazzo zich uitgebreid bijpraten over de laatste ontwikkelingen voor en over hun sector.

Vloerenbijeenkomst

Zo werden de leden geïnformeerd over wijzigingen in wet- en regelgeving, waar vooral werkgevers rekening mee moeten houden. Ook kregen de leden de laatste stand van zaken omtrent werken met de mechanische rei. In januari 2014 starten de opleidingsmogelijkheden voor vloerenploegen. In Afbouwzaken 1 van 2014 publiceren we uitgebreid over de scholingsmogelijkheden voor de mechanische rei. 

Na de voorlichting van NOA-directeur Frank Rohof en TBA-directeur Anton van Kruistum, kregen nog vier leveranciers de gelegenheid om een aantal van hun mogelijkheden te presenteren:

SCAB liet zien hoe je op internet kunt berekenen wat je met het uit handen geven van de administratie kunt besparen.

Gilde Software demonstreerde hoe je uit een PDF eenvoudig hoeveelheden kunt uittrekken en daarna snel kunt calculeren en offreren. 

Wijck's Afbouw lichtte toe dat ze, mede door de overname van CRH, aan het bouwen zijn aan een landelijk net van in afbouw gespecialiseerde bouwmateriaalhandelaren.

Omtzigt demonstreerde een nieuwe mechanische rei die zeer aantrekkelijk geprijsd is. Of de arbeidsomstandigheden door het werken met deze rei ook naar oordeel van de Arbeidsinspectie voldoende wordt verbeterd, is nog in onderzoek.

Minstens zo informatief was de gelegenheid voorafgaand aan en na afloop van de bijeenkomst om bij te praten met collega’s.

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid