NOA Menu
woensdag 9 november 2016

Vloerenleden weer helemaal op de hoogte

In de bijeenkomst voor de leden van de Hoofdsector Vloeren & Terrazzo in Geldermalsen kwamen op 3 november jl. interessante thema’s aan de orde.

Vloerenbijeenkomst Geldermalsen

Michel van Eekert van Buildsight gaf in zeer rap tempo goed inzicht in de marktontwikkelingen. Buildsight is een goed ingevoerd bureau dat marktgegevens in de bouw verzamelt en aan de hand daarvan prognoses maakt voor overheid en leveranciers. Hij gaf aan dat de drukte waar we nu in de bouw mee geconfronteerd worden mede veroorzaakt wordt omdat het bouwwerken zijn die al lang op de plank lagen. De vergunningsprocedure werd in de magere jaren afgerond. Door het aantrekken van de economie zijn in een keer heel veel projecten losgekomen. Het volume van de werkzaamheden is daardoor een tijdelijke piek. Desondanks kruipen we langzaam uit een dal.

Interessant lab van SKG-IKOB

Gastheer SKG-IKOB, certificerende instelling o.m. van KOMO Afbouw, zoomde in op de wet Private Kwaliteitsborging waar we vanaf volgend jaar mee geconfronteerd zullen worden. Tijdens de rondgang door de diverse laboratoria werd aangegeven waar ze op het gebied van materiaalonderzoek toe in staat zijn.

Activiteiten 2017

Besloten werd dat we de Vloerendag in 2017 niet combineren met andere bloedgroepen van NOA. Waarschijnlijk wordt de NOA Vloerendag al in april 2017 georganiseerd. Eind juni zullen leden van de hoofdsector Vloeren & Terrazzo gezamenlijk de vloerenbeurs in Feuchtwangen bezoeken.

Vloerennieuws

Een vlammend betoog over een nieuw opgezette opleiding voor vloerenleggers leidde spontaan tot een aanmelding van 6 personen. In een volgende nieuwsbrief/vakblad Afbouwzaken leest u hier meer. Daarnaast werden de aanwezigen bijgepraat over extreem strenge Europese eisen voor monolithvloeren in hoogstapelmagazijnen, de nieuwe SBR-CUR richtlijn voor gecoate vloeren, de Vereniging van Gietdekvloeren en verlaagde BTW voor bepaalde (kunststof)vloeren.

Alle aanwezigen, waaronder ook het nodige aantal leveranciers, waren enthousiast over de bijeenkomst. Als minpunt meldden de aanwezige leden dat de opkomst te laag was en méér vloerenleden de bijeenkomsten zouden moeten bezoeken. Onder het genot van een hapje en een drankje werd nog lang nagepraat.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid