NOA Menu
woensdag 3 oktober 2018

Verwol Projektafbouw: genomineerd voor de BBE Award 2018

'Bij Verwol wordt niemand in het diepe gegooid'

Het van oorsprong Noord-Hollandse Vervol Projektafbouw B.V. is één van de drie genomineerde bedrijven voor de eerste BinnnenBouw Expert (BBE) Award. Marketing manager Jort Lieman en zijn collega Marjon Vermeulen schreven de interieurbouwer in voor de prestigieuze prijs. Lieman denkt “in alle bescheidenheid” dat Verwol terecht genomineerd is.

Verwol - BBE Genomineerd

“Als je aan een wedstrijd als deze meedoet, moet je natuurlijk ook voor de winst durven gaan”, stelt de marketing manager. “We zijn trots op de nominatie en hebben die denk ik te danken aan het feit dat wij echt alle disciplines onder één dak hebben. Turn-key is bij ons ook echt turn-key. We maken 80 procent in onze eigen fabriek. Echt van A tot Z. Niet voor niets is de pay-off van Verwol: ‘Wij maken het’. Voor het overige deel (zoals E- en W-installaties) werken we met vaste partners.” 

Bijspijkeren en op peil houden

Opleiden is een belangrijk thema waarop de jury de uiteindelijke winnaar van de eerste BBE Award - de prijs voor het beste plafond- & wandmontagebedrijf van Nederland - zal beoordelen. Bij Verwol is er veel aandacht voor het bijspijkeren en op peil houden van kennis. Lieman: “Gemiddeld werken onze mensen lang bij Verwol. Het verloop is klein. We besteden natuurlijk veel aandacht aan het vinden en goed inwerken van de jonge generatie, maar zonder dat dit ten koste gaat van mensen die er al langer werken. We koppelen juniors bijvoorbeeld altijd aan seniors. In de praktijk betekent dit dat iemand, die bijvoorbeeld doorstroomt van monteur naar projectleider, eerst voor lange tijd intensief wordt begeleid door een ervaren - senior - projectleider. We gooien niemand in het diepe.” 

Kennis en kunde

En dan zijn er ook nog de speciale thema-sessies waarbij collega’s, die zich in nieuwe kennis en kunde hebben verdiept, de collega’s bijspijkeren over dat specifieke onderwerp. “Neem bijvoorbeeld spanplafonds”, legt Lieman uit. “Daar heeft iemand zich dan helemaal in vastgebeten en tijdens zo’n sessie praat hij zijn collega’s helemaal bij.” Volgens Lieman zijn er binnen Verwol door die constante kennisdeling en de grootte van het bedrijf veel doorgroeimogelijkheden. “Dat is een voordeel als je wat groter bent. Er zijn veel verschillende functies en mogelijkheden. Dat wordt ook erg gestimuleerd. Al blijft het natuurlijk maatwerk: de afdeling HR, de directie en de leidinggevenden kijken altijd goed op welke plekken onze mensen het beste tot hun recht komen. En hoe zo hun werk zo lang en gezond mogelijk kunnen blijven doen.”  

Tekorten op de arbeidsmarkt

Verwol, in 1976 opgericht door de vrienden Nico Wolkorte en Siem Verdonk en in de afgelopen decennia uitgegroeid tot marktleider in systeemwanden, (systeem)plafonds, klimaatplafonds, exclusieve betimmeringen en complete interieurconcepten, heeft anno 2018 meerdere vestigingen en een eigen fabriek. Net als iedereen in de branche heeft het bedrijf last van de tekorten op de arbeidsmarkt van technisch personeel. “Zeker bij grote projecten - zoals onlangs op Schiphol - is het soms moeilijk genoeg geschikte mensen te vinden. Maar meestal weten we het toch op te lossen. We hebben gelukkig veel monteurs in vaste dienst die lang bij ons blijven. Maar daarnaast kunnen we ook beschikken over een flinke flexibele schil. En datzelfde geldt voor onze fabriek: als het moet kunnen we snel opschalen.”

Duurzaamheid

Juist vanwege die eigen fabriek krijgt innovatie een kans bij Verwol, meent Lieman. “En duurzaamheid is bij ons niet zomaar een kreet. Wij doen aantoonbaar iets om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Ik ben het verder nog nergens tegengekomen, maar wij kunnen echt CO2-neutrale systeemwanden leveren. Mede door ervoor te zorgen dat er bij de fabricage zo weinig mogelijk CO2 wordt uitgestoten. En het beetje uitstoot dat er is compenseren we gegarandeerd: hetzij door de aanplant van nieuwe bomen, hetzij door behoud van regenwoud. Daarnaast hebben onze glazen systeemwanden allemaal het Cradle-to-Cradle Silver Certificaat. De rest C2C-Bronze. Met andere woorden: bij Verwol doen we concreet iets voor het klimaat en de planeet.”  

Projecten onder de aandacht

Lieman besteedt ook veel aandacht aan het onder de aandacht brengen van de projecten van Verwol. “Op onze website staat een selectie van mooie dingen die we maken. We laten daarvoor altijd mooie foto’s maken door een topfotograaf - Michael van Oosten. En steeds vaker zetten we ook video’s in waarbij we in een korte tijd de voortgang van het project laten zien. Dat delen we natuurlijk op de eigen website, maar vooral ook via social media.” Het draagt volgens Lieman bij aan het verbeteren van het imago van zowel Verwol als de hele afbouwsector: “Laten zien wat voor een spectaculaire dingen we maken. Het eindresultaat spreekt aan.” 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid