NOA Menu
donderdag 14 september 2017

Verrassingen op Prinsjesdag 2017?

Dinsdag 19 september 2017 is het weer Prinsjesdag. Traditiegetrouw spreekt de koning op de derde dinsdag van september de Troonrede uit en presenteert de regering de Miljoenennota, Rijksbegroting en het Belastingpakket voor volgend jaar. Ook al is er geen kabinetsformatie, toch gaat Prinsjesdag gewoon door.

Prinsjesdag

Het huidige demissionaire kabinet Rutte-II werkt gewoon door tot een nieuw kabinet beëdigd is. Helaas geldt dit in principe alleen voor lopende zaken, maar wordt besluitvorming over politiek gevoelige onderwerpen doorgeschoven tot er een nieuw kabinet is. Dat duurt en duurt en de laatste speculaties zijn dat we pas vanaf de tweede helft van oktober concrete plannen moeten verwachten. 

Het huidige demissionaire kabinet blijft daarom nu verantwoordelijk voor de te presenteren stukken op Prinsjesdag. De verwachting is niet dat Prinsjesdag belangrijk nieuws brengt. Maar toch: aankomende dinsdag wordt bekend welke voorstellen er onder meer in het Belastingpakket 2018 staan en daarom zijn verrassingen niet uitgesloten. De parlementaire behandeling wordt daarna natuurlijk pas opgestart, dus voordat we u kunnen berichten wat  wanneer gaat veranderen, zult u nog wel even geduld moeten hebben...

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid