NOA Menu
woensdag 4 juni 2014

Vernieuwingsslag voor cao Afbouw

In april jl. is het onderhandelingsresultaat voor de cao Afbouw, welke loopt t/m 31 december 2014, door de Ledenraad aanvaard. Daarmee is de cao Afbouw definitief geworden. NOA heeft bij het afsluiten van de cao de voorwaarde gesteld dat er voor het eind van dit jaar een vernieuwingsslag in de cao is gemaakt. Het cao-boekje moet veel dunner worden.

Vernieuwingsslag Cao

 

Begeleiding

Om deze vernieuwing te bewerkstellingen, moet er veel gebeuren. Het tot stand brengen van een inhoudelijk echt vernieuwde cao is geen eenvoudige zaak. Naast de wensen die werkgevers hebben, willen ook de werknemersbonden natuurlijk met een goed resultaat thuiskomen. Om dit project snel en vakkundig te laten verlopen, is voor de begeleiding het bureau Altersum ingeschakeld. Dit bureau heeft ruime ervaring in dit soort trajecten en lijkt daarom uitermate geschikt om ook de afbouw te ondersteunen. 

Planning

Inmiddels is de planning gemaakt en is het project gestart. Zoals het er naar uitziet, zal er uiterlijk 1 november duidelijkheid zijn over de haalbaarheid van de vernieuwde cao die door alle partijen gedragen wordt. Mocht er te weinig of geen voortgang zijn gemaakt, dan kan worden aangegeven dat de derde eenmalige uitkering niet doorgaat. 

Lees meer over de vernieuwingsslag in Afbouwzaken 8, verschijning juni 2014. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid