NOA Menu
woensdag 27 januari 2016

Veel belangstelling voor cursus BIM-viewer van NOA Sector Grootbedrijven

Het nut van het Bouwwerk Informatie Model, oftewel BIM, voor afbouwbedrijven is regelmatig onderwerp van gesprek tijdens bijeenkomsten van NOA Sector Grootbedrijven (SGB). Nadat leden een beknopte analyse van BIM hadden gemaakt en er met elkaar over hadden gediscussieerd, werd besloten een cursus te geven over (gratis) BIM viewers. De belangstelling overtrof de verwachtingen!

 BIM-viewer Sector Grootbedrijven (1)

Er werden direct drie cursusmiddagen gepland, zodat de deelnemers tijdens hun cursusdag naast ‘klassikale’ uitleg ook voldoende individuele hulp konden krijgen het 3D-programma te leren kennen. Met een BIM viewer kunnen 3D-modellen van de aannemer worden bestudeerd. Veel grootbedrijven werken er al wel mee, maar hebben er nooit les in gehad. Tijdens de cursus toonden leveranciers van de programmatuur hoe die werkt waardoor de gebruikers er makkelijker mee om kunnen gaan. De deelnemers waren positief over het geleerde. 

Wilt u zelf meer over BIM weten? Op ons online kenniscentrum hebben we BIM vaktermen vermeld staan, links naar veelgebruikte (gratis) BIM-viewers, bieden we informatie over BIM-bibliotheken en een ‘kennismakingsfilmpje’ over BIM. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid