NOA Menu
woensdag 24 mei 2017

Trotse bijgeschoolde vloerenleggers ontvangen branchecertificaat

Na de laatste lesdag hebben de cursisten van de ‘Bijscholing vloerenleggen’ uit handen van sectorvoorzitter Vloeren & Terrazzo Eric van der Zande hun branchecertificaat ontvangen. Gedurende zes zaterdagen trainden deze vakmannen zich in het maken van cementgebonden en kunststof vloeren én in het controleren van de gemaakte kwaliteit.

Bijgeschoolde vloerenleggers

Op het lesprogramma van deze bijscholing stond zowel theorie als praktijk. Er werd ingegaan op kwaliteit, detaillering en probleemgevallen. In de praktijk werd vooral aandacht besteed aan het meten van de kwaliteit. Daarvoor maakten de deelnemers eerst zelf de vloeren die zij in hun dagelijks werk ook maken. Het wedstrijdelement “Wie maakt de vlakste vloer?” maakte dit trainingsonderdeel een serieuze aangelegenheid. 

Andere vloeren leren maken

De cursisten vonden het interessant dat zij ook leerden om andere vloeren te maken. Niet alleen omdat het leuk is iets anders te leren, maar ook omdat de deelnemers dan weten waar ze tegenaanlopen als ze hun eigen vloer verder afwerken. Waarop moet gelet worden, zodat de vakman die daarna komt ook goed werk kan afleveren? 

Theorie en leren van elkaar

Hoewel de deelnemers allemaal echte praktijkmensen zijn, gaven ze aan vooral veel van de theorie geleerd te hebben. Ook de interactie en discussie van cursisten onderling was goed, zodat de deelnemers veel van elkaar leerden. 

Gemotiveerd en trots

De gemotiveerde jongens hebben allemaal hun branchecertificaat ontvangen. De meesten moesten hier na een hele week hard werken toch ook op zaterdag weer erg vroeg voor op staan. Bovendien waren ze de eerste cursisten van deze bijscholingscursus, waardoor ze ook nog wat organisatorische strubbelingen het hoofd moesten bieden. Maar het verdiende branchecertificaat en de aandacht vanuit Savantis en NOA om direct verbeteringen door te voeren, maakte dat de deelnemers tevreden zijn over de cursus én trots op hun prestatie. 

Binnenkort meer over de bijscholingscursus in uw vakblad Afbouwzaken. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid