NOA Menu
woensdag 7 december 2016

Stukadoor Teun van Berlo zesde op EuroSkills

Nederlands kampioen stukadoren, Teun van Berlo, is 6e geworden op het EK voor beroepen in de categorie stukadoren. Teun, student aan het Koning Willem 1 college, mag “super trots” zijn en is zeker een ervaring rijker.

Stukadoor Teun van Berlo zesde EuroSkills

Team Nederland, waarin behalve Teun nog 38 andere Nederlandse deelnemers zaten, heeft 3 gouden, 4 zilveren, 3 bronzen en 8 medailles voor excellent vakmanschap (500 punten of meer) behaald. Teun behaalde helaas geen medaille, maar kan wel terugkijken op een succesvol kampioenschap. Met 488 punten werd hij zesde in de categorie stukadoren.

Beroepenwedstrijden

Nederland kwam uit in 28 beroepen, waaronder Mobiele Robotica, Meubelmaken, Schilderen, Autotechniek, Grafisch Ontwerpen en dus ook stukadoren. De deelnemers voerden drie dagen lang opdrachten uit onder het toeziend oog van 75.000 bezoekers. Ze werden beoordeeld door een jury van experts afkomstig uit onderwijs en bedrijfsleven.

WorldSkills

De deelname aan EuroSkills 2016 werd mogelijk gemaakt door onderwijs, bedrijfsleven en diverse brancheorganisaties. EuroSkills vindt elke twee jaar plaats. De volgende editie is in 2018 in Budapest. Volgend jaar vindt het WK voor beroepen, WorldSkills, plaats in oktober in Abu Dhabi. De deelnemers van EuroSkills maken kans om hieraan deel te nemen. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid