NOA Menu
woensdag 22 maart 2017

Stan Vissers Nederlands Kampioen Stukadoren

In de RAI te Amsterdam waren van 16 tot en met 18 maart jl. de beroepenwedstrijden voor MBO-studenten. Tijdens deze Skills Heroes werd Stan Vissers, werkzaam bij NOA-stucadoorsbedrijf L&L BV uit ‘s-Hertogenbosch, de nieuwe Nederlands kampioen stukadoren.

Stan Vissers NK Stukadoren

Stan Vissers maakte in drie dagen tijd het mooiste werkstuk en won daarmee goud op de Skills Heroes. Klasgenoot Stef van der Heijden, in dienst bij STUC Werk & Leren en aan het werk bij NOA-lid John van de Wouw BV, deed het net zo goed als vorig jaar: weer zilver! En Teun van Berlo, de kampioen van 2016, won nu brons. Alle drie studeren ze op het Koning Willem I College in Den Bosch. Het Brabants Dagblad kopte al dat de beste stukadoors straks uit Den Bosch komen: “Bossche vakschool levert ‘clean sweep’ met drie prijswinnaars in de categorie stukadoren”.

Promotie van het ambacht stukadoren

Docent Wiel Hustin is trots op zijn pupillen: “Ze hebben hard gewerkt! Er moest een werkstuk met een lambriseringslijst worden gemaakt. Er onder kwam decoratief stucwerk en de wand boven de lijst moest schilderklaar worden gemaakt. Daar op maakten ze twee driehoeken met gekleurd sierpleisterwerk in rood en blauw. Tezamen met een lijstwerkfiguur hadden ze er een flinke klus aan om te laten zien wat het stukadoorsvak allemaal inhoudt en welke vaardigheden je daarvoor moet hebben.”

Vakwedstrijden

De Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, die jaarlijks worden georganiseerd. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Ruim 300 mbo-talenten uit heel Nederland gingen de competitie met elkaar aan in 50 wedstrijdrichtingen.

NOA feliciteert Stan, Stef en Teun van harte met de mooie prestaties! 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid