NOA Menu
dinsdag 13 september 2016

Sfeerimpressie NOA-Congresweekend

Van vrijdag 9 t/m zondagmorgen 11 september vond in Noordwijk het NOA-Congres plaats. Wat was het een mooi evenement! Dank aan alle leden die er bij waren. Natuurlijk volgt in ons vakblad Afbouwzaken een uitgebreide rapportage. Om alvast te kunnen nagenieten geven we graag een kleine sfeerimpressie van het weekend.

Img 1053

Vrijdagmiddag: Huis ter Duin in Noordwijk lag er stralend bij. De NOA-vlaggen wapperden in top en al vroeg stroomde het hotel met de zonovergoten terrastuin vol met NOA-leden. 

Img 7269

De ondernemers verzamelden zich voor de Algemene Ledenvergadering. De agenda met het Jaarverslag, financiële jaarrekening, herverkiezingen bestuur en kascontrolecommissie werden snel doorlopen, evenals het voorstel voor fusie ABN-NOA. 

Img 7285

Tijdens de ledenvergadering waren er een aantal sprekers om scheidend voorzitter Jan van de Kant in het zonnetje te zetten. Door Hans Geerken, ooit de eerste werknemer van de vereniging en thans voorzitter van het Neerlandsch Stucgilde werd Jan benoemd tot Erelid van het gilde en ook Hans Thijs als voorzitter van NOA-afdeling West Brabant en directeur Frank Rohof hadden mooie woorden voor Jan.

Img 1051

Onderwijl vermaakten de partners zich in de workshop “shake & serve”: er werden meerdere cocktails gemaakt. 

Img 1076

Ook de workshop “colour me beautiful” werd door veel dames bijgewoond. Ze weerstonden het prachtige zonnige weer om tips over kleur- en kledingkeuze te krijgen, inclusief uitleg over een matching make-up. 

Img 7330

Na afloop van beider ledenvergadering tekenden afgevaardigden van NOA en ABN Natuursteen onder toeziend oog van de notaris de officiële stukken om de fusie te bekrachtigen. V.l.n.r.: Louw Elzinga - directeur ABN, Frank Rohof - directeur NOA, Roderick Nijenhuis - penningmeester ABN, Hendrik Ruys - voorzitter NOA, William Slotboom - voorzitter ABN en Jan van de Kant - Erevoorzitter NOA. Lees hier meer over de fusie. 

Img 7333

Dit evenement was natuurlijk bij uitstek de gelegenheid om te netwerken: nieuwe collega’s ontmoeten en bijpraten met bekenden. 

Img 7365

Vrijdagavond wandelde het gezelschap vanuit Huis ter Duin naar het sfeervolle Breakers Beach House aan het strand. Om in de stemming te komen (voor zover dat nodig was) kreeg iedereen een Hawaïslinger omgehangen. 

Img 7418

De hangjong(er)en(s) van Knauf kun je er perfect bij hebben als er in sneltreinvaart een enorme groep NOA-leden ‘beslingerd’ moet worden. Bekijk ook alle ‘selfies’ die deze avond in de perfecte Knauf ruimte werden gemaakt en like de beste foto! 

Img 7436

Op het terras van het Breakers Beach House kon de prachtige zonsondergang bewonderd worden en werd er met elkaar geproost op onderlinge samenwerking.

Img 7449

Het hotel én de hele strandclub werd afgelopen weekend door NOA-leden bevolkt.  

Img 7452

Konden wij daar zelfs een paar NOA-bikkels spotten die een verfrissende duik in zee maakten?! 

Img 7495

Edsilia Rombley en haar danseressen gaven een spetterende show om de beachparty af te sluiten.

Img 7500

Konden er nog meer NOA-leden bij? Uh nee, het Breakers Beach House zat vol! 

Img 7501

Zaterdagochtend zat (bijna) iedereen er weer fris en fruitig bij tijdens het symposium over de toekomst van de afbouw. Minister Stef Blok, CNV-voorzitter Piet Fortuin, PvdA-kamerlid John Kerstens, VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer en NOA-voorzitter Hendrik Ruys gingen onder leiding van dagvoorzitter Jan van de Kant met elkaar en met de leden in gesprek over een succesvolle toekomst. Het congres-thema "samen vooruit kijken" bleef goed tussen de oren van alle deelnemers hangen.

Img 7552

De Wuthrich autorally ’s middags was fun, al gaf het wat moeilijkheden omdat sommige tablets spontaan in een storing schoten…  

Img 7553

Wat tot grote creativiteit onder de leden leidde! Vervangend vervoer werd ingeschakeld, maar helaas konden deze heren het net niet winnen van de familie Mallman.

Img 7565

Zaterdagavond werden er nog wat meer snelle wagens bekeken in het Louwman museum

Img 7571

The Great Hall vormde een mooi decor voor de afscheidsavond van Jan van de Kant. 

Img 7575

Voorzitter Hendrik Ruys bedankt Jan van de Kant voor zijn vele verdiensten. Bekijk ook het videoportret welke ‘in het geheim’ als verrassing was voorbereid. 

Img 7590

De Exclusive Strings speelden het dak er af, waardoor Xander de Buisonjé als vanzelf de meezingers op zijn hand had!

We hebben duizenden foto’s van het weekend, dus geef ons nog wat tijd om foto’s uit te zoeken en op Pinterest te plaatsen. Via onze wekelijkse nieuwsbrief krijgt u binnenkort de link, zodat u nog meer foto’s kunt bekijken en downloaden.

Uw mening telt!

We willen heel graag van de deelnemers weten hoe u dit congresweekend beleefd heeft. Wilt u de moeite nemen een korte reactie achter te laten? Ook vernemen wij natuurlijk graag eventuele aandachtspunten, verbetermogelijkheden of aanvullende ideeën. Van uw mening kunnen we namelijk weer leren voor een volgend te organiseren evenement. We horen graag of u genoten heeft! 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid