NOA Menu
maandag 6 januari 2014

Sectorplan afbouw ingediend bij Minister Asscher

Samen met OnderhoudNL en de vakbonden heeft NOA een sectorplan ingediend bij minister Asscher. Die stelt in totaal 600 miljoen beschikbaar voor ambitieuze plannen waarmee meer werk of stageplekken voor jongeren beschikbaar komen. Ook behoud van vakkrachten en de begeleiding van ontslagen werknemers naar nieuw werk, krijgen voor de helft financiële bijdrage van de overheid.

Sectorplan

Asscher stelde als voorwaarde dat banenplannen gezamenlijk door werkgeversorganisaties en betrokken vakbonden moesten worden opgesteld. Omdat NOA en OnderhoudNL beide KBB Savantis als kenniscentrum voor de sectoren benutten, kon gezamenlijk met FNV Bouw en CNV Vakmensen een sectorplan voor schilderen, onderhoud & afbouw worden ingediend. 

Sectorplan

De sectoren Schilderen en Onderhoud en Afbouw focussen in 2014 op de uitvoering van het sectorplan dat de cao-partijen bij minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid indienden. Het plan beschrijft zeven maatregelen voor 2014 en 2015, zoals een aangepast opleidingsprogramma, vergroting van het aantal praktijkleerplaatsen, praktijk vervangende scholing en extra ondersteuning van de praktijkopleiders bij de leerbedrijven. Daarmee verwachten we 500, oplopend naar 1.000, extra leerplaatsen per jaar te realiseren. In iedere regio zal hiervoor een plan worden opgesteld en uitgevoerd door het regionale samenwerkingsverband, de school en Savantis.

Lees ook ons artikel in Afbouwzaken 1-2014

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid