NOA Menu
donderdag 18 oktober 2018

'Samen kansen pakken' is conclusie evenement Toekomst van de Afbouw

Vrijdag 12 oktober vond bij Kasteel de Haar het NOA-evenement over de toekomst van de afbouw plaats. Dagvoorzitter Rens de Jong zorgde met zijn ‘buzzmaster’ voor een interactieve ledenbijeenkomst om over de komende tien jaar te brainstormen en visie te ontwikkelen.

Toekomst Van De Afbouw Evenement

Rens de Jong, bekend van televisie en BusinessNews Radio, opende met een prangende vraag: “Een evenement over de toekomst van de afbouw, waarom is dat nodig, want het is toch hartstikke druk in de bouw?” NOA-voorzitter Hendrik Ruys gaf aan dat het nu inderdaad druk is, maar dat de crisis nog niet zo lang achter ons ligt en we toen wel anders piepten. “Je moet altijd vooruit kijken. Het is ook onze taak als NOA om niet na te denken maar voor te denken. Wat willen klanten graag van onze leden: nu, maar vooral in de toekomst. Als ondernemer is het belangrijk om te weten hoe opdrachtgevers denken. Waarin kunnen we verbeteren? Vinden zij belangrijk wat wij als afbouwers denken dat ze belangrijk vinden?”

Trends en ontwikkelingen 2018-2028

USP Marketing consultancy presenteerde daarop de bevindingen en conclusies van het onderzoek dat in opdracht van NOA is uitgevoerd onder leden en opdrachtgevers. Per sector zijn de verschillen inzichtelijk gemaakt: hoe beoordelen afbouwers en opdrachtgevers belangrijke bedrijfsaspecten? Het rapport gaat ook een stapje verder: voor een aantal thema’s die de komende 5-10 jaar belangrijk worden, zijn de kansen en uitdagingen benoemd. Alle leden kregen zowel de digitale samenvatting van NOA, als het 103 pagina’s dikke rapport van USP mee naar huis. De documenten zijn te downloaden voor de leden die niet bij het evenement aanwezig konden zijn.

Instroomplan Afbouw

Tijdens het evenement werd ook veel aandacht besteed aan het tekort aan vakkrachten en hoe we er gezamenlijk middels het instroomplan afbouw aan willen werken om dat tekort terug te dringen. 

NOA Webtv video: Instroomplan Afbouw

NOA Opleidingsbedrijf Afbouw

De uitdaging is om jongeren (en zij-instroom) te enthousiasmeren voor een carrière in de afbouw en daarvoor een opleiding tot stukadoor, vloerenlegger, natuursteenbewerker of plafond- en wandmonteur te laten volgen. Via het nieuwe NOA Opleidingsbedrijf Afbouw kunnen leerlingen gezamenlijk worden opgeleid. 

NOA Webtv video: NOA Opleidingsbedrijf Afbouw

Een uitgebreid verslag van het evenement leest u binnenkort in uw vakblad Afbouwzaken! 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid