NOA Menu
woensdag 8 juni 2016

Project Boris: jongeren met een beperking opleiding tot vakkracht

Boris is een nieuw initiatief om jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs of praktijkonderwijs via werkend leren toe te leiden naar werk. Samen met school kunt u als leerbedrijf deze hardwerkende leerlingen gedurende twee jaar een stageplaats aanbieden. Het SBB is op zoek naar bedrijven die mee willen werken aan een pilot.

Boris

Als stagiair bij een erkend leerbedrijf doet de leerling van het VSO of praktijkonderwijs werkervaring op en hij leert de nodige werkprocessen om bijvoorbeeld dekvloerenlegger, monteur of stukadoor te worden. Project Boris is er ook voor mensen die in de Wajong kunnen werken, een WSW-indicatie of WIW-baan kunnen hebben. Het leerbedrijf komt mogelijk in aanmerking voor subsidies of fondsen. Bovendien levert u een bijdrage aan het participatiebeleid en toont u maatschappelijke betrokkenheid. Lees hier meer over de voordelen om een jongere met een beperking op te leiden. 

Praktijkverklaring in plaats van MBO-diploma

De leerling heeft eigen talenten en vaardigheden die uw bedrijf ook écht tot dienst zijn. De jongeren zijn door een beperking of leerachterstand alleen niet in staat om een officieel MBO-diploma te halen. Met project Boris kunnen ze nu echter wel in aanmerking komen voor een praktijkverklaring, waardoor zij ook kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Oproep aan bedrijven die willen meewerken aan pilot

Stichting Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven is op zoek naar bedrijven, die mee willen werken aan een pilotproject van Boris. Het stagebedrijf en de leerling krijgen extra begeleiding vanuit de school. Onlangs gaf landelijk coördinator Mark Hulsen van SBB uitleg over dit project tijdens de vloerenbijeenkomst in Houten. Er werd een specifieke oproep gedaan voor een bedrijf in de regio van Nijmegen, omdat daar nu al een jongen staat te trappelen van ongeduld om in de afbouwbranche aan het werk te gaan.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Hulsen (T 06-50 517 411) of Roy van de Oetelaar (T 06 - 22 50 24 61) van SBB.  

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid