NOA Menu
woensdag 11 april 2018

“Praktisch opgeleid” geeft waarde aan iemands talent!

Een discussie die al langer leeft en regelmatig op tafel komt: wanneer is iemand laag- of hoogopgeleid? Vorige week reageerde schrijfster en columnist Marianne Zwagerman fel in een bijeenkomst voor ondernemers en het fragment ging direct viraal. "Stop met mensen laagopgeleid noemen. Ze zijn praktisch opgeleid, dat is niet slechter dan theoretisch.”

NOA Webtv video: Praktisch opleiden

Onbedoeld worden mensen die heel goed met hun handen kunnen werken, weggezet als laagopgeleid. Terwijl het fantastische vakmensen zijn, meende Zwagerman tijdens een bijeenkomst voor ondernemers. Nadat iemand de term lager geschoold personeel gebruikte, legde ze even haarfijn uit waarom ze een monteur vele malen beter geschoold vindt, dan bijvoorbeeld een HBO-student vrijetijdskunde. 

Goed opgeleid ipv laagopgeleid!

We ondersteunen haar pleidooi om te stoppen met mensen laagopgeleid te noemen. Ze zijn praktisch opgeleid, dat is niet slechter dan theoretisch. Vorig jaar kwam tijdens onze Vloerendag in een paneldiscussie ook aan bod dat het niet gaat om hoog- of laagopgeleid, maar om goed opgeleid. Onze branche werkt er hard aan om vakmensen, passend bij ieders eigen talenten en ambities, goed op te leiden! Alle vakmensen verdienen het om naar waarde te worden geschat. De termen praktisch en theoretisch opleiden sluiten daarom veel beter bij de praktijk aan. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid