NOA Menu
woensdag 1 februari 2017

Plasterk neemt portefeuille Blok over

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken neemt de opengevallen portefeuille Wonen en Rijksdienst over van Stef Blok. Dat werd vrijdag 27 januari jl. bekendgemaakt door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Blok volgde VVD-partijgenoot Ard van der Steur op en is nu de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. De aanstelling van Blok als justitieminister was donderdag, bij het aftreden van Van der Steur, al officieus duidelijk. Blok was sinds november 2012 minister voor Wonen en Rijksdienst.

Woondossier voor korte tijd naar Plasterk

De beleidsterreinen van Wonen en Rijksdienst vallen al onder het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ronald Plasterk (PvdA) is sinds 5 november 2012 minister van BZK in het kabinet-Rutte II. Plasterk neemt het woondossier voor een korte periode over. Vanaf de dag van de verkiezingen (15 maart) is het huidige kabinet ‘demissionair’. Dat wil zeggen dat er dan geen omstreden beslissingen meer worden genomen. Omdat het krokusreces start op 24 februari en daarna de verkiezingen volgen, zullen er vanaf de start van het reces dus geen omstreden beslissingen meer worden genomen. 

Bron: ANP

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid