NOA Menu
donderdag 28 juni 2018

Plafond & Wandbijeenkomst “nuttig en vol praktijkvoorbeelden”

Dinsdag 26 juni 2018 kwamen de leden van de hoofdsector Plafond & Wandmontage en de NVF samen in Utrecht voor hun ledenbijeenkomst. Deze middag gaf NOA-medewerker Gert van der Meulen een aantal praktische handvaten over hoe je het beste om kunt gaan met de AVG en wat je als bedrijf minimaal moet borgen. Ook werd er uitgebreid aandacht besteed aan de BinnenBouwExpert (BBE) en de nieuwe Award. Verder werden er volop informatie uitgewisseld over opleiden binnen de sector, wat het meest optimale bokje zou zijn wat de voor- en nadelen zouden kunnen zijn van horizontaal platen t.o.v. van gangbare verticale methode en welke aspecten en randvoorwaarden vanuit de praktijk erg belangrijk  zouden zijn om in het nieuwe onderzoek hierna mee te nemen.

Foto P&W Bij Nieuwsbericht

De nieuw ontworpen website werd in het bijzijn van de leden gelanceerd door NVF-bestuurder Dominique Goven en NOA hoofdsectorvoorzitter Hilco Nijmeijer. Het platform is ontwikkeld om als producenten en verwerkers gezamenlijk de thema's imago, opleiding en kwaliteit concreet op te laten pakken. Als sector mogen we trots zijn op onze professionaliteit en moeten wij deskundigheid uitstralen. Vorig jaar is tijdens de Plafond & Wanddag daarom ook het initiatief gelanceerd om een BinnenBouwExpert award uit te gaan reiken. 

Geselecteerden BBE Award

De eerste BinnenBouwExpert award zal in november 2018 officieel worden uitgereikt. Uit alle inzendingen zijn inmiddels negen bedrijven geselecteerd door de award jury: 

 

Banier BV   Noord-Scharwoude
Bimmerman Afbouw & Interieur B.V.   Medemblik
Donec Afbouw B.V.   Deventer
De Haas & Heesterbeek BV   Eersel
Jaleco Totaal Projectafbouw B.V.   Nieuw Lekkerland
Kwakman Afbouw BV   Volendam
Maas Afbouw B.V.   Terneuzen
Verwol Complete Interieurrealisatie   Opmeer
De Vier Totaalafbouw B.V.   Ter Aar

Genomineerden en winnaar

Inmiddels zijn er door de onafhankelijke award jury drie bedrijven genomineerd, die op 6 juli aanstaande worden uitgenodigd voor een presentatiepitch. Uit deze Top 3 zal door de jury de uiteindelijke winnaar worden gekozen. De winnaar zal in november tijdens een feestelijke uitreiking voor de hele sector officieel de award krijgen uitgereikt.

Vakkrachten opleiden is gezamenlijk belang

Opleiden is voor de sector één van de speerpunten. Er zijn te weinig vakkrachten om de opdrachtenstroom aan te kunnen. Hilco Nijmeijer informeerde de leden daarom tijdens de bijeenkomst over de mogelijkheden om o.a. middels een samenwerkingsverband jongeren professioneel te laten scholen. Ook de actuele stand van zaken met betrekking tot het onderwijs in de plafond- en wandsector werd geschetst. Er werd uitgebreid gesproken over de wijze waarop plafond- en wandmontagebedrijven hier nu mee omgaan en wat hun eigen ervaringen zijn.

Bokjes en platen

Na een korte pauze waren er nog twee onderwerpen waar vanuit de leden in de zaal veel input kwam. Omdat er door de sector veel met bokjes wordt gewerkt, zijn er op de markt allerlei varianten verkrijgbaar. Maar hoe wordt er in de praktijk gewerkt met al die bokjes en welke aspecten zijn belangrijk als je het meest optimale bokje wilt bepalen? De leden dachten actief mee en gaven waardevolle praktijkinformatie. Ook werd er ook uitgebreid gesproken over een nieuw onderzoek naar de bedrijfseconomische aspecten bij horizontaal platen. Het onderzoek moet aantonen hoe efficiënt horizontaal platen is ten opzichte van het standaard verticaal platen. Besproken werd welke aspecten en randvoorwaarden vanuit de praktijk erg belangrijk zijn om in dit onderzoek mee te nemen. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid