NOA Menu
woensdag 30 maart 2016

Plafond- en wandmonteurs nu inschrijven voor opleiding niveau 2

Er zijn te weinig plafond- en wandmonteurs met een erkend diploma. Daar kan verandering in komen, want in september start in Rosmalen en Assen weer een nieuwe leergang op niveau 2.

Plafond- en wandmonteurs

"Als je als ondernemer verder kijkt dan morgen en kwaliteit wil leveren, snap je dat je jongeren de kans moet geven het vak te leren", meent Hilco Nijmeijer, voorzitter van de Hoofdsector Plafond- en Wandmontage van NOA. "Maak gebruik van de mogelijkheden en geef je bedrijf een professionele boost!"

Plafonds en wanden monteren is echt een mooi vak! Demontabele wanden monteren, metalstud en vaste wanden zetten, systeemplafonds maken, als allround plafond- en wandmonteur heb je afwisselende werkzaamheden. Vanaf tekening zet je zelf je werk uit, je levert maatwerk, komt op heel veel verschillende plekken, werkt zelfstandig én in teamverband en bent meestal lekker binnen aan het werk. "Het is echt jammer dat het beroep op het VMBO zo weinig aandacht krijgt, want jongeren hebben simpelweg geen idee dat ze naast timmerman of metselaar ook voor een aantrekkelijk, uitdagend beroep als plafond- en wandmonteur kunnen kiezen", vertelt Wiel Hustin, docent aan het Koning Willem 1 College in Rosmalen. "In de sector is het helaas ook geen gemeengoed om werknemers naar school te sturen", betreurt Hilco Nijmeijer. Dat tezamen maakt dat de opleiding voor plafond- en wandmonteur tot nu toe nog geen overvolle klassen heeft.

Leerling heeft positieve uitwerking op je bedrijf

"Meer ondernemers moeten er voor kiezen jongeren professioneel op te leiden". Hilco Nijmeijer is heel stellig in zijn mening: "We laten het werk allemaal door ZZP-ers maken, die zich het vak zelf hebben aangeleerd. Daarbij willen we zeker een 7,5 als rapportcijfer voor kwaliteit, maar eigenlijk betalen we ze voor een 5,5. Die jongens moeten er ook nog wat aan overhouden, dus leveren ze een vijfje. Ik chargeer, maar wil ermee aangeven dat als we als sector in de toekomst een betere kwaliteit willen leveren, we daar ook zelf aan moeten werken! Dit betekent dat we jongeren de kans moeten geven het vak goed te leren. Een leerling heeft namelijk echt een positieve uitwerking op je bedrijf: Andere werknemers en ZZP-ers krijgen nieuwe inzichten, gaan zelf weer bewust en samen met de leerling naar oplossingen zoeken". 

BBL-opleiding niveau 2

"De opleiding voor plafond- en wandmonteur kan ook gevolgd worden door werknemers die al een paar jaar werkzaam zijn in de branche", legt Wiel Hustin uit. "We hebben de BBL-opleiding op niveau 2 voor jonge leerlingen. Maar ook voor oudere leerlingen, zeg boven de twintig á vijfentwintig jaar oud, kunnen we bij voldoende belangstelling ook een avondopleiding aanbieden. Deze zij-instromers hebben dan vier weken school en volgen de rest van de opleiding in de avonduren. Dan hoeft een werkgever zijn werknemer zo min mogelijk te missen. De reguliere BBL-opleiding biedt acht scholingsweken, verspreidt over het schooljaar. Dat is voor werkgevers planning technisch makkelijker dan de werknemer elke werkweek één dag te moeten missen.

Plafond- en wandmonteur leerling via samenwerkingsverband

Jongeren opleiden kan zowel via een leer-arbeidsovereenkomst als STUC Werk en Leren. "In het ene geval neem je de werknemer zelf in dienst, via het samwerkingsverband huur je de leerlig in", left Hilco uit. "Misschien zijn er ondernemers in de plafond- en wandsector die denken dat er bij de samenwerkingsverbanden alleen stukadoors worden opgeleid en dat er voor onze sector geen mogelijkheden zijn. Dat idee wil ik graag de wereld uit helpen, want dat kan wél. En het is ook nog eens een fantastisch concept, want het kost je echt niet meer dan wanneer je zelf een leerling in dienst neemt. Bovendien heb je via het samenwerkingsverband garantie op een goede, gemotiveerde leerling!

Alleen gemotiveerde jongens 

Frans Buwalda, directeur van STUC Noord Nederland, die zowel voor Assen, Zutphen als Purmerend de samenwerkingsverbanden leidt, licht toe: "Alvorens we een leerling aannemen, wordt er een stevige selectieprocedure doorlopen. Dat is het beleid van alle STUC werk en leren vestigingen, dus zowel voor stukadoors als plafond- en wandleerlingen. Tijdens de screeningsweek bekijken we of de jongens talent hebben om het vak te leren en worden ze getest op hun motivatie. Lang niet alle jongens komen door de screening. Als samenwerkingsverband willen we alleen goede jongens aannemen, want we geven ze gedurende de opleiding een baangarantie. Dit betekent ook dat ondernemers die een leerling via STUC werk en leren inhuren zeker zijn van een gemotiveerde jongen, die direct productief inzetbaar is."

September start nieuwe schooljaar

In september wordt er in Assen en Rosmalen weer een nieuwe opleiding plafond- en wandmontage niveau 2 opgestart. Ondernemers, die belangstelling hebben voor een leerling, kunnen zich melden bij STUC werk en leren. Werknemers kunnen zich nu voor de opleiding opgeven.

Meer info over het opleiden van plafond- en wandmonteurs

Wilt u meer informatie over de opleiding of een werknemer aanmelden? Neem dan contact op met:

Wiel Hustin, Tel. 06-37204749 of per e-mail voor de opleiding in Rosmalen.
Frans Buwalde, Tel. 088-0808890 of per e-mail voor de opleiding in Assen.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid