NOA Menu
woensdag 1 maart 2017

PAGO weer mogelijk voor werknemers in de afbouw

Er komt een PAGO-inhaalslag voor werknemers in de afbouw, die daarvoor op grond van hun leeftijd in aanmerking komen. Sinds 1 oktober 2015 kregen werknemers, vanwege problemen met de administratie bij PGGM en het opheffen van stichting Arbouw, geen uitnodiging meer voor een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek. Er is nu een afspraak gemaakt dat de PAGO’s voor 1 juli 2017 kunnen worden uitgevoerd.

 PAGO weer mogelijk

Medio maart ontvangen arbodiensten van Volandis de opdracht om werknemers in de sector Afbouw uit te nodigen voor een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek. Het O&O-fonds Afbouw heeft hiervoor voor de periode 1 januari 2016 t/m 30 juni 2017 een samenwerkingsovereenkomst met Volandis gesloten. Sinds 1 oktober 2015 ontvingen werknemers geen uitnodiging meer voor het PAGO. Nu de administratie van de uitvoering van de bedrijfstakeigen regelingen is overgedragen aan APG, kan Volandis een inhaalslag maken.

PAGO vóór 1 juli 2017

APG verstrekt aan Volandis de nodige gegevens van de werknemers die daarvoor op grond van hun leeftijd in de periode 1 oktober 2015 tot en met 30 juni 2017 in aanmerking komen. Vanaf medio maart kunnen de betreffende werknemers een uitnodiging voor het PAGO verwachten. Dit geldt voor werknemers in de stukadoors-, vloeren-, plafond- en wandmontage- en natuursteensector. We adviseren u om uw werknemers op de mogelijkheid van de PAGO te attenderen en dat het onderzoek bij voorkeur vóór 1 juli 2017 moet worden uitgevoerd. 

Lees meer over PAGO

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid