NOA Menu
donderdag 27 september 2018

Overzicht van tekort aan vakkrachten: Afbouwers op positie 2

‘Handen, handen en nog eens handen heeft de arbeidsmarkt nodig’, kopte de Telegraaf 25 september. Het UWV heeft een nieuw overzicht samengesteld van de beroepen waar de tekorten aan vakkrachten het allergrootst zijn. Bijna de hele top vijftien bestaat uit praktisch werk.

Top 15 (1)

Er is een groot tekort aan monteurs van machines, elektronica en auto’s. De bouw komt als grote sector veel in het top-15 rijtje voor. Timmerlieden en loodgieters (natuurlijk), maar afbouwers staan met stip op positie 2 in het overzicht. Stukadoors, vloerenleggers, natuursteenbewerkers en plafond- en wandmonteurs; iedereen is naar ze op zoek! 

Daarom zijn NOA, CNV Vakmensen en FNV in samenwerking met Savantis een groot instroomplan gestart. Er zijn ambassadeurs aangetrokken om VMBO-scholen en bedrijven te bezoeken en nieuwe leermeesters te werven. Er wordt hard aan gewerkt om meer mensen te enthousiasmeren voor de prachtige en veelzijdige beroepen die onze afbouwsector te bieden heeft. Meer uitleg over het instroomplan wordt gegeven tijdens het NOA-evenement op 12 oktober. 

De hele top vijftien van vakkrachttekorten staat hieronder. 

Top 15 Vakkrachten

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid