NOA Menu
woensdag 5 oktober 2016

Overheveling uitvoering cao-regelingen per 1 januari 2017

Per 1 januari 2017 zal APG de nieuwe uitvoeringsorganisatie worden van de pensioen- en cao-regelingen voor de afbouw. Cao-partijen en de huidige uitvoeringsorganisatie PGGM zijn samen van mening dat dit een logische stap is, omdat de afgelopen tijd veel cao-regelingen zijn geschrapt.

APG Nieuwe Uitvoeringsorganisatie

De afgelopen tijd zijn veel cao-regelingen gewijzigd of afgeschaft. Het risicofonds, het vakantiefonds en het aanvullingsfonds WW zijn opgeheven. Voor de 55-regeling behoeft geen premie meer te worden aangeleverd. Feitelijk bestaat er alleen nog een verplichting tot afdracht premies O&O-fonds en bpfBOUW. De pensioenregelingen van bpfBOUW worden al sinds jaar en dag uitgevoerd door APG. Cao-partijen, maar ook onze huidige uitvoeringsorganisatie PGGM, zijn van mening dat het niet efficiënt is om twee uitvoeringsorganisaties in het leven te houden. Daarom is het besluit genomen dat vanaf 1 januari a.s. APG de nieuwe uitvoeringsorganisatie van de pensioen- en cao-regelingen voor de afbouw zal worden. 

Wijzigingen aanlevering en premiestorting

Dat heeft een aantal gevolgen voor onder andere de aanlevering van premies en de storting van premies op een ander bankrekeningnummer. In de komende maanden zult u daarover nader worden geïnformeerd. Zowel NOA als APG zullen u tijdig informatie verstrekken over wat de wisseling van uitvoeringsorganisatie voor u betekent. 

Overigens zullen er geen wijzigingen optreden voor de bedrijven die thans onder de cao-natuursteen vallen. De regelingen van natuursteen worden al door APG uitgevoerd.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid