NOA Menu
dinsdag 13 februari 2018

Opleidingsaanbod Natuursteen 2018/2019

De kaderopleiding heeft een nieuwe vorm gekregen en deze is vooral door de inbreng van Corry Kussendrager nog pragmatischer en beter toegepast op de eisen van deze tijd.

Opleidingsaanbod Natuursteen

Dit alles maakt het tot een zeer uitdagende opleiding van toegevoegde waarde, uiteraard als enige met een erkend niveau 4 diploma! Onderdelen die o.a. aan bod komen zijn: calculatie-uurtarieven, offertes, natuursteen- en bouwdetaillering, ontwerpen en schetsen, bedrijfsvoering, communicatie, materiaalkennis etc. 

Verschillende opleidingen

De niveau 2 opleiding, waarbij een keuze gegeven wordt tussen machinaal en ambachtelijk, duurt 2 jaar en de niveau 3 opleiding voor allround natuursteenbewerker duurt 3 jaar. De opleidingen geven aandacht aan materiaalkennis, bouwkunde, tekentechnieken, aandacht voor rekenen, vakleer, arbo, KAM etc. en heeft ook nog een een verplicht traject op school waarbij het werken met gereedschap een belangrijke rol speelt, denk aan ambachtelijke technieken welke bij de Duitse opleidingen zo hoog aangeschreven staan. 

Combinatie theorie en praktijk 

Daarnaast ziet de school ook het belang in van het functioneren van de leerling binnen het bedrijf. De school voert gesprekken met de leerlingen, want het doel is om volwaardige werknemers met een geaccrediteerd diploma af te leveren. De praktijk wordt, zoals het een goede Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) betaamd, binnen de bedrijven doorlopen met de leermeester als beoordelaar en een heldere inzage in het te volgen traject. De combinatie theorie en praktijk is een zeer krachtige combinatie en zorgt dat er een bewuste natuursteenbewerker ontstaat, zeker door de verbeteringen die de school de laatste twee jaar heeft doorgevoerd. 

Zijn er nog vragen, opmerkingen of tips die jullie als branche voor ons hebben, dan houden we ons uiteraard aanbevolen op het volgende e-mailadres: info@brancheplatformnatuursteen.nl

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid