NOA Menu
woensdag 21 december 2016

Opleiding tot restauratiestukadoor

Ben je Gezel Stukadoor met meerdere jaren ervaring? Heb je veel kennis en kunde van het stukadoorsvak? En wil je je specialiseren in het vak van Restauratiestukadoor? Dan is deze driejarige opleiding echt wat voor jou!

Opleiding tot restauratiestukadoor

Als stukadoor met een diploma op niveau 3 en werkervaring kom jij in aanmerking voor de opleiding tot restauratie- of meesterstukadoor. In september 2017 start bij NOA in Veenendaal opnieuw de opleiding voor ervaren vakmannen (als er voldoende aanmeldingen zijn). Je wordt in 3 jaar tijd klaargestoomd tot een top-vakman.  

Driejarige opleiding

Met deze opleiding kun je nieuwe uitdagingen in je werk aangaan, als specialist die voor vakwerk zorgt. Deze 3-jarige opleiding wordt op zaterdagen gegeven in Veenendaal. Dit geeft je de gelegenheid om werk en leren goed te combineren. Deelnemers leren alle fijne kneepjes op het gebied van onder andere sgrafitto, vergulden, het maken van mallen, trekken van bijzondere lijsten, boetseren en stucmarmer. Ook de geschiedenis van de bouwkunst en schade- en sporenonderzoek komen aan de orde. 

Meesterstukadoor

Wie de opleiding Meester Restauratiestukadoor voltooit, mag zich rekenen tot de crème de la crème op restauratiegebied. Gediplomeerden kunnen lid worden van het Neerlandsch Stucgilde, de organisatie die zich bezighoudt met kwaliteit en kennisuitwisseling op het gebied van restauratie en decoratief stucwerk. 

Meer info en aanmelden voor intakegesprek

Wil je meer weten over deze opleiding? Kijk hier voor meer informatie over de opleiding. Het Neerlandsch Stucgilde, NOA en Savantis verzorgen deze opleiding gezamenlijk. De opleiding gaat bij voldoende instroom in september van start. Meld je zo snel mogelijk aan voor een intakegesprek. Mail je naam en adresgegevens aan Paula van Santen, dan ontvang je begin januari een uitnodiging. 

Ervaringen cursisten

Lees en kijk op ons kenniscentrum alvast naar ervaringen van restauratiestukadoors over de opleiding. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid