NOA Menu
donderdag 12 oktober 2017

Op zoek naar een leerling stukadoor? Meld uw belangstelling!

Tijdens de StucVakdag wordt een nieuw concept onthuld, waarmee het mooie en veelzijdige beroep van stukadoor wordt gepromoot. We hopen hiermee enthousiaste jongeren aan te trekken, die belangstelling hebben voor de opleiding stukadoor. Als u als Erkend leerbedrijf, of via het samenwerkingsverband STUC werk en leren behoefte heeft aan een leerling, dan kunt u dat nu melden.

Belangstelling leerling stukadoor

Hoe het nieuwe concept wordt vormgegeven, blijft nog geheim. Daarvoor moet u echt naar de StucVakdag komen op 26 oktober a.s. in Nieuwegein! In de stand van Knauf kunt u bekijken hoe de hele stukadoorssector komende tijd gepromoot wordt en hoe u hier zelf ook een steentje aan kunt bijdragen. NOA is erg enthousiast over dit initiatief, want Knauf brengt het stukadoorsvak bij jongeren onder de aandacht op een manier die aansluit bij hun belevingswereld en online gedrag; interactief en vooral heel erg leuk!

Te weinig jongeren kiezen nu voor stukadoorsopleiding

We hopen dat jongeren met belangstelling voor techniek door het nieuwe concept meer te weten komen over de veelzijdigheid van het stukadoorsvak. Voor veel ondernemers is het een doorn in het oog dat er op vmbo-scholen weinig (tot geen) aandacht is voor de ambachten in onze afbouwsectoren. Het valt niet mee om jongeren te vinden, die graag opgeleid willen worden tot stukadoor. Hopelijk wordt met het nieuwe concept een veel grotere doelgroep bereikt, waardoor er nieuwe aanmeldingen volgen voor de stukadoors opleiding.

Nieuwe leerlingen snel koppelen aan leerbedrijven

Natuurlijk willen we straks elke geïnteresseerde jongere zo goed mogelijk laten informeren over de mogelijkheden om gediplomeerd stukadoor te worden. Als we enthousiastelingen direct kunnen verwijzen naar stukadoorsbedrijven bij hun in de buurt waar ze het vak echt kunnen gaan leren, dan is een match sneller gemaakt. 

Meld uw belangstelling voor een leerling

STUC werk en leren helpt via de samenwerkingsverbanden natuurlijk om geïnteresseerde jongeren te screenen en bij een aangesloten bedrijf te plaatsen. Voor die regio’s waar geen STUC vestiging in de buurt is, inventariseren we welke bedrijven behoefte/ruimte hebben voor een leerling stukadoor. Middels onderstaand formulier kunt u uw belangstelling voor een leerling kenbaar maken. We noteren uw bedrijf - s.v.p. met contactpersoon! -  dan op de interesselijst, zodat we u snel in contact kunnen brengen als een jongere uit uw regio zich meldt met belangstelling voor de stukadoorsopleiding. 

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid