NOA Menu
donderdag 1 maart 2018

Onderzoek naar toekomst van de afbouw

NOA heeft USP Marketing Consultancy opdracht gegeven de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de afbouw te onderzoeken, gezien vanuit het perspectief van onze vier hoofdsectoren. Het onderzoeksrapport moet NOA-leden duidelijke handvatten geven om ‘quick wins’ voor de korte termijn en/of strategische keuzes voor de langere termijn te formuleren.

Onderzoek Toekomst Van De Afbouw

USP is een op de bouw gespecialiseerd onderzoeksbureau en heeft in 2011 en 2014 ook al marktonderzoek uitgevoerd voor NOA en haar leden. Als branchevereniging willen we aangesloten ondernemers middels marktonderzoek helpen om trends en ontwikkelingen in hun eigen sector voor de toekomst helder voor ogen te krijgen. Daarom worden komende tijd door USP allerlei NOA-leden benaderd om aan het onderzoek mee te werken. Ook aannemers, architecten, woningbouwcorporaties en producenten/leveranciers worden bevraagd.

Belangrijke thema’s per sector formuleren

Doel van het onderzoek is afbouw breed en per sector, dus voor stukadoors, vloeren- en terrazzobedrijven, natuursteenbewerkers en plafond- en wandmontagebedrijven de belangrijkste thema’s voor de komende vijf jaar te formuleren. Welke impact zullen de thema’s voor ondernemers in een bepaalde sector hebben op de korte (tot 3 jaar) en de langere termijn (5 tot 10 jaar)? Ook wordt de reputatie van bedrijven in de afbouw bij de belangrijkste opdrachtgevers getoetst. Daaruit kunnen we opmaken wat er goed gaat en welke aspecten kunnen worden verbeterd. 

Wat kunt u met dit onderzoek doen?

Met het onderzoeksrapport kunnen ondernemers bewuste keuzes gaan maken voor hun toekomststrategie. Welke voorbereidingen moeten getroffen worden om op de langere termijn ook succesvol te blijven? Het rapport zal NOA helpen om haar leden te ondersteunen en bij te dragen aan een optimale voorbereiding. 

Helpt u mee?

Komende weken zullen verschillende NOA-ondernemers uit alle vier de hoofdsectoren door USP worden benaderd om mee te werken aan het onderzoek. We hopen uiteraard dat u voor uzelf en uw NOA-collega’s uw mening, kennis en kunde wilt delen tijdens het telefonisch onderzoek. We bedanken een ieder die benaderd wordt alvast hartelijk voor de medewerking!

Resultaten

De bedoeling is alle onderzoeksresultaten, tezamen met de eerste uitwerkingen en toekomstperspectieven in het najaar aan alle leden te presenteren tijdens een manifestatie om kennis te delen. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid