NOA Menu
donderdag 14 september 2017

Onderzoek naar langdurige samenwerking in de bouw

Hoe logisch zou het zijn om steeds met dezelfde vertrouwde partijen - met bewezen kennis van zaken - samen te werken aan een opdracht? De realiteit is echter dat veel aannemers keer op keer talloze offertes aanvragen en maar afwachten wat het resultaat is. Waar ligt dat aan? TU Eindhoven doet daarom onderzoek naar langdurige samenwerking in de bouw. Aan NOA-leden de vraag om middels een online vragenformulier te helpen een compleet beeld te schetsen.

Samenwerking bouw

De eisen voor een gebouw worden steeds hoger. Dat vergt ook verdergaande kwaliteiten van alle bouwers. Verschillende partijen werken aan verbeteringen in het bouwproces; er zijn innovatieve initiatieven, maar men blijft ook veel traditioneel bouwen. Waarom moet er zoveel geoffreerd worden en nemen opdrachtgevers het risico met een onbekende partij in zee te gaan voor de laagste prijs? Waarom is er veel prijsverschil als deze hoofdzakelijk gevormd wordt door de werkcondities? Weten onderaannemers wel exact wat er gemaakt moet worden en zijn de juiste materialen aanwezig? Is het nodige voorafgaande werk gereed als men aan de slag moet? Kan men vrij werken? Wat gebeurt er als deze omstandigheden vooraf al door de partijen, met ieder hun eigen technische kennis, worden geanalyseerd? 

Voor- en nadelen voor alle partijen

Op de TU in Eindhoven wordt door Wim van den Bouwhuijsen - een praktijkman met meer dan 40 jaar bouwervaring - en onder leiding van prof. dr. Ir Jos Lichtenberg, onderzocht wat nu werkelijk de voor- en eventueel de nadelen zijn van een langdurende samenwerking van partijen bij het realiseren van bouwprojecten. Een deel van dit onderzoek behelst het enquêteren van de partijen. Ondernemers uit de afbouw en natuursteen worden daarom verzocht een online onderzoek in te vullen. 

Respondenten ontvangen een rapportage van het onderzoek

Voor dit onderzoek is dus uw hulp nodig. Daarom vragen wij u de TU te helpen door middels onderstaande link direct het online onderzoek voor afbouw en natuursteen in te vullen. Het kost u ongeveer 15 minuten. 

Start direct met de enquête 

Na verwerking zijn de resultaten voor u en ook voor NOA beschikbaar. Het onderzoek kan helpen bij ons project de “Toekomst van de Afbouw”. Wij waarderen het daarom als u als NOA-lid uw medewerking verleent. 

Hartelijk dank!

Erica van Aken
Projecten, marketing en communicatie NOA

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid