NOA Menu
donderdag 21 september 2017

NOA zegt “nee tegen hogere btw!”

Een eventuele verhoging van de lage btw zou een groot drama zijn voor onze stukadoorsbranche! Een artikel in de Telegraaf van 18 september 2017 veroorzaakte grote onrust. De krant schrijft dat er een plan op de formatietafel ligt om het verlaagde btw-tarief van 6 procent te verhogen tot 8 procent.

hoge btw weg ermee! (1)

Deze potentiële btw-verhoging zou ondernemers van een stukadoors- en afbouwbedrijf zwaar treffen. Nog onduidelijk is of de verhoging zou gelden voor goederen met een laag btw-tarief of ook voor arbeidsintensieve diensten zoals stukadoorswerk, de kapper, fietsenmaker en in de horeca. Koepelorganisatie MKB-Nederland schreef namens ons en andere betrokken branches direct een brandbrief aan de vier kabinets-onderhandelaars. 

Verhoging geeft daling werkgelegenheid

Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, dringt er in zijn brief op aan dat de potentiële verhoging moet worden heroverwogen. Het lage tarief van 6% naar 8% verhogen, treft veel ondernemers negatief. Het duurder maken van producten en diensten die onder het lage tarief vallen, leidt naar alle waarschijnlijkheid tot een daling van de omzet en afnemende werkgelegenheid. Gevolgen, waar niemand op zit te wachten! 

Fel verzet

Lees de brief van MKB-Nederland aan de kabinets-onderhandelaars. NOA volgt de ontwikkelingen uiteraard op de voet. Sinds de invoering van het lage tarief hebben wij het behoud van de regeling met hand en tand verdedigd. Met de slogan “hoge btw weg ermee” hebben we al eerder actie gevoerd. Indien nodig zullen we dat nu weer doen. NOA zegt NEE tegen hogere btw!  

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid