NOA Menu
donderdag 5 oktober 2017

NOA-bedrijf Kwakman Volendam wint Gyproc Trophy 2017

Kwakman Afbouw Volendam BV is de winnaar van de ‘Gyproc Trophy 2017’ met het project ‘hotel Amstelkwartier’ in Amsterdam. Deze prijs omvat het geheel van facetten die afbouwprojecten uitdagend maken.

Gyproc Trophy 2017

Het project ‘hotel Amstelkwartier’ maakte vooral indruk op de jury, omdat NOA-lid Kwakman Afbouw Volendam in staat bleek om met een extreem hoog kwaliteitsniveau en een hoge montagesnelheid veel waarde toe te voegen. Voor het gebouw was vooraf door de opdrachtgever een LEED Platinum doelstelling op duurzaamheid geformuleerd. Daarom adviseerde Kwakman te werken met materiaalpakketten waarbij de gipsplaten in de fabriek vooraf al op maat zijn gezaagd. Dit heeft enorm bijgedragen aan een sterke reductie van afval op de bouwplaats en hierdoor kon er ook zeer schoon en stofvrij worden gewerkt. Het project ‘hotel Amstelkwartier’ scoorde eveneens hoog in de categorieën ‘Commerciële Gebouwen’ en ‘Innovatie en Duurzaamheid’.

‘Gyproc Trophy’

De ‘Gyproc Trophy’ kent zes prijzen. Deze tweejaarlijkse wedstrijd is een initiatief van Saint-Gobain Gyproc  die hiermee het creatief en vakkundig gebruik van Gyproc systemen door de Gyproc Professionals (vooraanstaande plafond- en wandmontagebedrijven) wil stimuleren. Voor deze wedstrijd schrijven de Gyproc Professionals zich in met een project dat zij hebben gerealiseerd. De hoofdprijs, de ‘Gyproc Trophy’, en de winnaars van de 4 subcategorieën worden gekozen door een vakjury en worden beoordeeld op vakmanschap, architectuur en technische criteria. De zesde categorie, de ‘Gyproc Professionals Keuze’, is de publieksprijs en wordt gekozen door de Gyproc Professionals zelf. 

Winnaars Gyproc Trophy subcategorieën

 • Commerciële gebouwen
  Projecten binnen deze categorie zijn utiliteitsbouwprojecten, die een commerciële functie hebben, zowel nieuwbouw als renovatie. MAT Afbouw BV won deze rubriek met het transformatieproject ‘de Timmerfabriek’. 
 • Publieke gebouwen
  NOA-bedrijf MAT Afbouw BV won ook de trophy in de subcategorie publieke gebouwen met het project ‘Technische Natuurwetenschappen Campus’; er waren 11 projecten ingediend voor deze categorie utiliteitsbouwprojecten, nieuwbouw en renovatie met een publieke functie. 
 • Woningbouw
  Kwakman Afbouw Volendam BV werd door de jury in de categorie woningbouw tot winnaar uitgeroepen met het project ‘Wijnhavenkwartier’ in ’s Gravenhage.
 • Innovatie en duurzaamheid
  Gepla BV, natuurlijk ook lid van NOA, werd met het project ‘4 all-electric woningen’ in Eerbeek uitgeroepen tot winnaar in de categorie innovatie en duurzaamheid. De jury zegt hierover: “Het betreft de renovatie van een viertal woningen die op zichzelf niet in het oog springen. Echter in het kader van de op handen zijnde energietransitie naar gasloos liggen er voor afbouwers enorme kansen om elektrische verwarming in wanden weg te werken en daarmee het werkterritorium een stuk te verleggen.”
 • De ‘Gyproc Professionals Keuze’
  Ook de publiekprijs was voor Gepla BV met het nieuwbouwproject ‘Ligne 

“Mooie dingen maken”

“De ‘Gyproc Trophy’ is een bijzondere waardering voor het vakmanschap van de afbouwbedrijven, waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van de uitvoering, innovaties en naar de oplossing van problemen, waarvan anderen dachten dat deze onoplosbaar waren”, zegt Mark van Houten, commercieel directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland. “Wij organiseren de ‘Gyproc Trophy’, zodat we kunnen laten zien wat voor mooie dingen er in de binnenafbouw gemaakt worden.”

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid