NOA Menu
donderdag 1 november 2018

Nieuw recycling programma bedrijfsafval

Er komt een nieuw programma 'Voorkom en recycle pmd-bedrijfsafval' om bedrijven en organisaties bij te staan bij de versnelling van de circulaire economie in Nederland.

Bedrijfsafval

Iedereen die plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken (pmd) van zijn bedrijf of organisatie wil voorkomen, verminderen of recyclen, kan een voorstel indienen en zo gebruikmaken van de ondersteuning die Rijkswaterstaat biedt om afvalscheiding makkelijk en betaalbaar te maken.

Het programma bestaat uit drie projecten, namelijk:

  1. Scheiden en recyclen van pmd-verpakkingsafval,
  2. Gedragsbeïnvloeding voor betere afvalscheiding en
  3. Preventie en hergebruik van verpakkingen.

Het is al mogelijk om voor het eerste project van dit programma projectvoorstellen bij Rijkswaterstaat in te dienen. Binnenkort wordt bekendgemaakt wanneer projectvoorstellen kunnen worden ingediend voor de projecten over gedragsbeïnvloeding en preventie & hergebruik.

Project aanmelden

Er is een aparte website gemaakt met actuele informatie over het programma en het project. De organisatie zoekt bedrijven die graag meer verpakkingsafval of monostromen gescheiden willen inzamelen of nascheiden en natuurlijk laten recyclen. U heeft hier al ideeën over, maar loopt tegen belemmeringen aan. Dan wil Rijkswaterstaat graag dat u zich aanmeldt. 

Naar de website van PMD Bedrijfsafval. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid