NOA Menu
woensdag 18 januari 2017

Natuursteen staat centraal tijdens Materia quiz

Tijdens Material Xperience 2017, van 6 t/m 10 februari in de Jaarbeurs Utrecht, kunnen architecten en andere creatieve professionals hun hart ophalen aan de nieuwste technieken, toepassingen en materialen waarmee ze de gebouwen van de toekomst kunnen ontwerpen. Nieuw is de interactieve Materia Quiz, waarin kennis wordt gedeeld en de inhoudelijke discussie wordt getriggerd. Iedere dag staan 2 materiaalgroepen centraal.

Material Xperience

Het materiaalevenement Material Xperience vindt al voor de twaalfde keer plaats. Jaarlijks verbazen bezoekers zich over de mogelijkheden. Zo zijn er deze editie super isolatie van zeewier, energieopwekkende glazen bouwstenen, onverwoestbare coating en 3D-geprinte keramische gevels te bewonderen. Het motto van Material Xperience is om ontwerpers te inspireren de wereld een stukje slimmer, efficiënter en duurzamer te maken. In totaal exposeren meer dan 100 toonaangevende materiaalfabrikanten hun noviteiten.

Materia Quiz en Sprekersprogramma

Material Xperience staat al jaren bekend om haar spraakmakende sprekersprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts hun kennis en ervaring delen. Nieuw dit jaar is de interactieve Materia Quiz, waarin kennis wordt gedeeld en de inhoudelijke discussie wordt getriggerd. Het format is vergelijkbaar met dat van de NPO quiz " De Slimste mens". Iedere dag staan 2 materiaalgroepen centraal. Vragen over innovatie, duurzaamheid en toepassingen worden gesteld aan een panel van materiaal-experts en architecten en ook aan het publiek. Met veel filmpjes, beelden en feitjes passeren zo de meest actuele innovaties van de materiaalgroepen de revue. 

Natuursteen seminar

Zo staat maandag 6 februari in het teken van ‘Natuursteen en Composieten’: in het panel zit natuursteen specialist Roderick Nijenhuis, bestuurslid van de NOA hoofdsector ABN Natuursteen. Ook hebben een composiet specialist en een architect zitting in het panel. Tussen de vragen door wordt er stilgestaan bij de onderwerpen en dieper ingegaan op het antwoord. De quiz start om 13.30 uur en eindigt om 14.50 uur. Ga voor meer informatie en een gratis toegangskaart naar www.materialxperience.nl. Dit evenement vindt gelijktijdig plaats met de Bouwbeurs.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid