NOA Menu
donderdag 8 maart 2018

Natuursteen keukenwerkbladen populairste bij woonconsument

Kunststof is met afstand het meest gekozen materiaal voor keukenwerkbladen in de afgelopen jaren. Maar zouden woonconsumenten geen rekening hoeven houden met hun budget, dan zouden ze voor een natuursteen blad kiezen. Dat blijkt uit de Keuken Monitor, een tweejaarlijks onderzoek uitgevoerd door USP Marketing Consultancy.

Aanrechtblad

Het marktaandeel van kunststof werkbladen is in 2017 gestegen naar 42%. Dit komt omdat deze relatief goedkoop en minder kwetsbaar zijn dan bijvoorbeeld een werkblad van composiet, de nummer twee meest gekochte werkbladen.  

Grafiek Werkbladen

Budget bepalend voor keuze werkblad

In keukens met een prijs lager dan € 12.500 zijn kunststof werkbladen populair. Bij duurdere keukens valt de keus vaak op een composieten of natuursteen werkblad. Aangezien consumenten de laatste jaren steeds meer te besteden hebben en er steeds meer relatief dure keukens gekocht worden, verwacht USP dat het marktaandeel van composiet en natuursteen zal gaan toenemen. Een andere reden voor deze verwachting is dat wanneer de consumenten hun voorkeur qua materiaal uit mogen spreken, werkbladen van natuursteen de populairste zijn. Sinds 2014 zijn deze alleen maar populairder geworden (7%-punt), zo blijkt uit de Keuken Monitor, waarbij duizenden consumenten bevraagd worden naar hetgeen ze aan een nieuwe keuken hebben uitgegeven.

Keukenmonitor (1)

Bron: USP

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid