NOA Menu
woensdag 24 augustus 2016

Modelovereenkomst Afbouw voor werken met ZZP-ers bij Belastingdienst in laatste fase…

Na lang en veelvuldig overleg met de Belastingdienst is ons eind juli informeel bericht dat zij akkoord zijn met de Modelovereenkomst voor de Afbouw inzake het werken met ZZP-ers.

Modelovereenkomst Afbouw nog even geduld...

Voor bedrijven, die ZZP-ers contracteren voor het uitvoeren van werkzaamheden, en ook voor de ZZP-er zelf is een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst de enige mogelijkheid om - vooraf - vrijwaring te verkrijgen voor het inhouden en afdragen van loonheffing door de opdrachtgever. Zonder modelovereenkomst kan de opdrachtgever door de Belastingdienst mogelijk als werkgever worden aangemerkt. 

Sectorovereenkomst kostte tijd

Reeds vanaf begin april 2016 is NOA samen met sociale partners bezig om de modelovereenkomst voor de Afbouw goedgekeurd te krijgen. Omdat het om een sectorovereenkomst betreft en dus voor veel bedrijven zal gelden, heeft de Belastingdienst hier zeer kritisch naar gekeken. Het heeft het nodige overleg gekost. Hoewel de Belastingdienst nu feitelijk akkoord is met de inhoud, moet u toch nog even geduld hebben voordat wij alle leden de modelovereenkomst met toelichting kunnen toesturen. 

Registratienummer

Om u bij een juist gebruik van de modelovereenkomst te kunnen beroepen op de vrijwaring, is het noodzakelijk dat de modelovereenkomst een door de Belastingdienst uit te geven nummer krijgt en daarmee geregistreerd staat. Pas dan wordt de Modelovereenkomst gepubliceerd op de website van de Belastingdienst. Helaas heeft men daar, mede door de vakantie, nog wat tijd voor nodig. 

‘Hij’ komt er aan…

Zoals het zich nu laat aanzien, zal dit begin september geregeld zijn. Zodra wij van de Belastingdienst doorkrijgen dat de modelovereenkomst een registratienummer heeft, zullen wij u de definitieve en officiële modelovereenkomst voor de Afbouw doen toekomen. Hoewel wij dit graag eerder hadden willen doen, verzoeken wij u nog even geduld te hebben. Hij komt er echt aan! 

Informatiebijeenkomsten

Wij zullen ook een aantal bijeenkomsten in het land organiseren om toe te lichten wat de Wet DBA en de modelovereenkomst voor u betekenen en hoe u daar het beste mee om kunt gaan. Binnenkort zullen wij u nader informeren over de exacte data voor deze bijeenkomsten. Voor meer informatie kunnen leden uiteraard contact met ons secretariaat opnemen. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid