NOA Menu
donderdag 20 februari 2014

Minister Asscher keurt sectorplan afbouw en onderhoud goed!

NOA kan samen met OnderhoudNL, vakbonden en Savantis aan de slag met het sectorplan schilderen, onderhoud en afbouw. De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag bekend gemaakt dat hij in totaal 16 miljoen euro beschikbaar stelt voor maatregelen om een toekomstig tekort aan vakmensen te voorkomen. De helft van dit budget komt van Asscher’s ministerie en de andere helft investeren sociale partners in deze sectoren.

Het geld gaat voornamelijk naar (om)scholing van medewerkers en de begeleiding van ontslagen werknemers naar nieuw werk. Door de crisis is er minder werk in onze branches. Bovendien kampen we met vergrijzing en een forse daling van de instroom van jongeren in de opleidingen. Over ongeveer vier jaar wordt een groeiend tekort aan werknemers verwacht. Daarom moeten we nu al aan de slag om onze sectoren voor erger te behoeden. In het sectorplan staan onder meer de volgende afspraken:

  • 1.335 extra leerwerkplekken voor jongeren tot 27 jaar
  • Training van 800 werknemers om jongeren te begeleiden
  • 700 werknemers worden begeleid naar nieuw werk, waarvan 400 met scholings- en of coaching trajecten
  • 6.500 werknemers worden preventief onderzocht om uitval te voorkomen
  • Scholing van 1.000 werknemers om kennis en vaardigheden op peil te houden 

Nadat we ons sectorplan bij de Minister hadden ingediend, gaf Ronald van Driel, adjunct directeur van Savantis, in een interview in Afbouwzaken uitleg over de ingediende maatregelen. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid