NOA Menu
donderdag 19 april 2018

Lezingen Vloerendag gemist? We helpen u op weg!

Kennis delen is een belangrijk element van de Vloerendag. Daarom bieden we ondernemers jaarlijks afwisselende en interactieve lezingen. Op 12 april kon een intensief programma worden gevolgd. Heeft u een lezing gemist? Geen nood: dan hebben we in elk geval nog de Powerpoint presentaties voor u:

Lezingen

Vezels in de dekvloer

Herwie Cornelissen van Bouwservice Ravenstein BV gaf uitleg over vezels in de dekvloer. Werken ze nu wel of niet? Welke kwaliteiten hebben die vezels? Bekijk aanvullende informatie over dit onderwerp. 

Het einde van ISDN

Heel veel bedrijven hebben nog steeds een ISDN aansluiting. Echter: de providers, waaronder KPN, gaan deze dienstverlening beëindigen. Diana van Oudenaaren van Detron gaf tekst en uitleg over het einde van ISDN. Bekijk de Powerpoint presentatie.  

Bijzondere en onnodige schades

Onno de Vries van Technisch Bureau Afbouw bood een inkijkje in wat het TBA zoal tegenkomt aan bijzondere en onnodige schades. Wat kunt u doen om te voorkomen dat u dit type problemen zelf tegenkomt? Bekijk de Powerpoint presentatie.  

Eisen aan dekvloeren uit oogpunt van vloerafwerking

Corné van der Steen van Technoconsult vertelde over een nieuwe richtlijn over eisen aan dekvloeren uit oogpunt van de vloerafwerking. In de richtlijn staan de eisen aan de ondergrond voor diverse vloerafwerkingen vermeld. Bekijk de Powerpoint presentatie.  

C.S.A. technologie

Daniëlle van Nes deed uit de doeken dat vloeren prima zonder Portlandcement kunnen. Ze lichtte de C.S.A. technologie toe die resulteert in een cementgebonden gietdekvloer met zeer snelle droging, krimp-compensatie en hoge aanvangssterkte. Bekijk de Powerpoint presentatie.  

De nieuwe norm in afwerken van betonvloeren

Een uitvinding van de TU in Delft gaat het afwerken van monolitische betonvloeren drastisch veranderen. Er is een nieuw product, dat 100% milieuvriendelijk is en curren en impregneren in één behandeling mogelijk maakt. Steven Brouwers van NGCM vertelde over de gevolgen die dit kan hebben voor imago, onderscheidend vermogen en marge. Bekijk de Powerpoint presentatie.  

Lezing Hennes de Ridder

Hennes de Ridder is gepensioneerd hoogleraar Integraal Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Hij is uiterst kritisch over de branche. Tijdens de Vloerendag schetste hij de bouw en maakte hij vergelijkingen hoe we anders kunnen gaan werken. Lees het verslag.

Bekijk ook een foto-impressie van de Vloerendag 2018, powered by NOA.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid