NOA Menu
vrijdag 29 augustus 2014

Lage btw op renovatie- en onderhoudswerk wordt verlengd!

Het Kabinet en oppositiepartijen hebben bij de begrotingsonderhandelingen opnieuw besloten tot verlenging van het lage btw tarief op onderhoud en renovatie. Nog voor Prinsjesdag zich aandiende, kwam het nieuws naar buiten dat de tijdelijke lage renovatie-btw-maatregel verlengd is tot 1 juli 2015.

 BTW Renovatie

NOA is verheugd over dit besluit, omdat de bouw nog lang niet uit de crisis is. De lage btw is een goed instrument om opdrachtgevers aan te zetten tot onderhoud, renovatie, verduurzaming en het energiezuinig maken van woningen. Het verlaagde btw-tarief levert daadwerkelijk werk en dus werkgelegenheid op. Alhoewel de verlenging van de lage btw-regeling met een termijn van een half jaar kort lijkt, is dit voorlopig een prikkel die hard nodig is in de sector.

De overheid besloot al eerder om voor het verbouwen en renoveren van woningen slechts 6 procent in rekening te brengen voor de arbeidsuren (in plaats van 21 procent). Zo wilde men op deze manier de bouw-, renovatie- en onderhoudssector tegemoet komen. Deze maatregel ging in op 1 maart 2012 en zou aanvankelijk op 1 maart 2014 eindigen. Vanwege lobbyactiviteiten van allerlei bouwgerelateerde brancheorganisaties was de einddatum al eens eerder verlengd. Te weten naar 31 december 2014. Nu wordt de tijdelijke lage-btw-maatregel voor renovatie dus verlengd tot 1 juli 2015.

Lees op ons kenniscentrum meer over de lage btw-regeling voor renovatiewerk.

Let op: Voor stukadoorswerk blijft de permanente lage btw-regeling voor werkzaamheden én materiaal bij woningen ouder dan twee jaar gewoon gehandhaafd.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid