NOA Menu
vrijdag 6 november 2015

Koninklijke onderscheiding voor Martin de Rouw

Martin de Rouw is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Locoburgemeester van ’s-Hertogenbosch, Jan Hoskam, speldde op 5 november tijdens de afscheidsreceptie van ons bestuurslid het versiersel op.

Onderscheiding Martin de Rouw

Martin heeft vanaf 1993 een waardevolle bijdrage geleverd in het algemeen belang van de bedrijfstak afbouw in Nederland. In de jaren 1993 en 1994 was hij hoofdbestuurslid van de Vereniging van Terrazzo- en Vloerenbedrijven (VTV) en van 1994 tot 2001 landelijk voorzitter. VTV was de landelijke representatieve branchevereniging voor vloeren- en terrazzobedrijven in Nederland, inmiddels opgegaan in de huidige NOA. 

In de periode van 1994 tot en met 2014 is Martin lid geweest van de onderhandelingsdelegatie Collectieve Arbeidsovereenkomst Afbouw namens de werkgevers. Daarnaast is hij vanaf medio 1994/1995 tot 2015 bestuurslid geweest van het Bedrijfschap Afbouw. Sinds 1994 is Martin ook initiator van de landelijk erkende overheidsopleidingen in het MBO-onderwijs in de vloeren- en terrazzosector. Mede door zijn initiatieven is door het landelijk Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Savantis een kwalificatiestructuur voor de bedrijfstak vloeren- en terrazzo ontwikkeld. 

In de periode van 2001 tot en met 2014 was Martin vicevoorzitter van onze vereniging. Daarbij was hij ook secretaris en voorzitter van diverse CAO fondsen in de afbouw, alsook bestuurslid van het Opleidings- & Ontwikkelingsfonds (O&O-fonds). Vanaf 2014 was hij bestuurslid van het nieuwe Technisch Bureau Afbouw. 

Martin werd geridderd, omdat hij gekwalificeerd is als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben en als iemand die een voorbeeldfunctie in de ontwikkeling van de bedrijfstak afbouw in Nederland heeft.

Wij feliciteren Martin ook vanaf deze plaats van harte met zijn onderscheiding!

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid