NOA Menu
woensdag 14 mei 2014

Klimaatpetitie aangeboden aan Tweede Kamer

Dick Tommel, voorzitter van Spaar het Klimaat heeft namens diverse betrokken organisaties een petitie aangeboden aan Henk Nijboer en John Kerstens van de PvdA en Helma Neppéprus van de VVD.

Klimaatpetitie

Namens o.a. VENIN, Klimaatbewust, Spaar het Klimaat, Tonzon, SBVN, Natuur & Milieu, AvEPA en Greenpeace bood Tommel de petitie aan. De organisaties  spraken in de petitie hun ongenoegen uit over de gewijzigde btw voor isolatiewerkzaamheden per 1 januari 2014. Let op: Deze wijziging heeft overigens GEEN betrekking op de in de afbouw meest bekende 6% btw regelingen voor stukadoren en die voor woningrenovatie.

In de petitie wordt de Tweede Kamer verzocht de wijziging van de btw-regeling voor woningisolatie ongedaan te maken en de oude regeling uit 2013 met terugwerkende kracht voort te zetten. Ook moet de nieuwe regeling niet beperkt worden tot alleen woningen, maar uitgebreid worden met gebouwen in beheer van non-profit instellingen (scholen, kerken etc). 

Met de wijzigingen willen de organisaties het grote belang van energiebesparing erkend en verankerd krijgen zodat er een consistent en duurzaam energiebesparingsbeleid gevoerd gaat worden.

Bekijk de volledige petitie.

Logo 's Petitie

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid