NOA Menu
donderdag 7 juni 2018

Keuzevakken op het vmbo

Er is in onze sectoren een schijnend tekort aan nieuwe vakkrachten. We willen meer jongeren enthousiasmeren om te kiezen voor een carrière in de afbouw. Want we hebben prachtige beroepen te bieden met afwisselend werk, waar je ook nog een goede boterham mee kunt verdienen! Onbekend maakt echter onbemind, dus daarom willen we samen met onderwijsinstellingen en producenten meer leerlingen op het vmbo al kennis laten maken met de veelzijdigheid van werken in de afbouwsector.

Docentendag

Er is een compacte website gemaakt voor leerlingen en docenten op het vmbo. Docenten wordt gevraagd welke ondersteuning nodig is voor hen om de keuzevakken te kunnen aanbieden. Daarbij zijn we in overleg met leveranciers aan het onderzoeken welke ondersteuning we met elkaar kunnen bieden.  

Zowel voor docenten als voor vmbo-leerlingen een mooie kans om het vak in de praktijk een keer uit te proberen. Tijdens de Landelijke Studiedag van vmbo Bouw, Wonen & Interieur werden de keuzevakken warm onthaald. Docenten deden graag mee aan de praktijkworkshops en gaven hun belangstelling op om de keuzevakken ook op hun school te gaan geven. We hopen dat hun enthousiasme overslaat op de leerlingen. Via STUC werk en leren kunnen ze namelijk een goede opleiding volgen, waar lekker veel praktijklessen zijn. 

Voor meer info: www.afbouwophetvmbo.nl 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid