NOA Menu
maandag 6 juli 2015

Jong talent krijgt NOA-ondernemersopleiding

Afgelopen cursusjaar startten ruim 20 cursisten aan de NOA Ondernemersopleiding. Van ‘nog geen 20’ tot midden jaren 50 volgde de opleiding, om zichzelf te bekwamen in ondernemersvaardigheden. Einddoel was het schrijven van een ondernemersplan cq verbeterplan voor het bedrijf. Dit plan kon worden gepresenteerd en verdedigd aan de examencommissie.

Hoewel de cursisten enthousiast waren/zijn over de opleiding, is het doen van examen met het bijbehorende plan voor velen een te grote uitdaging. Daarom deden op 2 juli slechts twee kandidaten  examen. Kevin Boere en Mark Gerretsen behaalden mooie cijfers voor hun ondernemingsplan en presentatie, zodat zij direct uit handen van docenten Hans Soeter en Daniëlle de Jonge het branche-certificaat in ontvangst mochten nemen.     

Mark: “Ik vond het lastig om mijn ideeën op papier te zetten, maar ben uiteindelijk blij dat ik het gedaan heb. Door het op schrift te zetten, moet je jezelf er echt in verdiepen en je doelen scherper neer zetten, dan dat je dat in gedachten doet. Het biedt me een helder plan voor de toekomst.”

Mark Gerretsen 

Kevin: “De opleiding heeft me verschillende nieuwe inzichten en aandachtspunten voor ons bedrijf geboden. Ook moesten we tijdens de opleiding oefenen met presenteren: absoluut niet mijn hobby, maar ik heb wel gemerkt dat het helpt om vaker voor publiek te spreken. Mijn eindpresentatie ging hierdoor eigenlijk best goed!”

Kevin Boere

Diverse cursisten werken nog aan hun plan. Zij willen de volgende examenronde alsnog hun eindopdracht presenteren. De nieuwe opleiding start naar verwachting in november 2015. Nadere informatie volgt uiteraard zo spoedig mogelijk.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid