NOA Menu
woensdag 9 november 2016

In 2017 verandert uw pensioenaangifte

Kom daarom nu in actie!

Vanaf 1 januari 2017 wijzigt de manier waarop werkgevers in de afbouwsector hun loon- en premiegegevens aanleveren. Dit betekent dat iedere werkgever in de komende weken in actie moet komen. Ook uw administratie moet hierop aangepast worden. Dat vereist voorbereiding. APG organiseert in samenwerking met NOA daarom binnenkort speciale bijeenkomsten. Iedere werkgever in de afbouw is welkom. Er wordt dan uitgelegd wat u moet doen. U komt toch ook?

Pensioenaangifte veranderd

Op dit moment levert u loon- en premiegegevens voor werknemers voor bpfBOUW en O&O-fonds Afbouw aan bij PGGM. Vanaf 1 januari verandert dat. Dan zal de sector zijn loon- en premiegegevens aanleveren bij APG. Maar, voordat de eerste pensioenaangifte in 2017 gedaan kan worden, moet iedere werkgever in actie komen. Daarom worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd, zodat u weet wat u moet voorbereiden. 

Helga van Sligtenhorst, Relatiemanager Incasso bij APG, is één van de sprekers tijdens de bijeenkomsten. Van Sligtenhorst: “Werkgevers in de afbouwsector gaan vanaf het nieuwe jaar gebruik maken van een nieuwe online portal voor hun pensioenaangifte. Voordat zij óf hun administrateur gebruik kunnen maken van die portal, moeten ze hun gegevens gecontroleerd en bevestigd hebben in de portal. We willen de werkgevers dus graag uitleggen hoe die portal werkt.”

Tijdens de bijeenkomst maakt u kennis met de portal. Als werkgever kunt u ook uw administrateur laten komen. Aan het bijwonen van een infosessie zijn geen kosten verbonden. Iedere werkgever in de afbouwsector ontvangt per post een uitnodiging voor de bijeenkomst. Van Sligtenhorst benadrukt het belang van het bijwonen van een sessie: “Aangezien de wijzigingen een behoorlijke impact hebben, stellen wij de aanwezigheid van de werkgever of zijn administrateur/boekhouder zeer op prijs. Het is belangrijk dat degene die de pensioenaangifte doet, goed geïnformeerd is.”

Wat gaat er precies veranderen?

U doet uw pensioenaangifte vanaf januari 2017 via een nieuwe online omgeving: de Selfservice Werkgevers Portal. Dit is een beveiligde online omgeving waar alleen de werkgever én de personen die u machtigt toegang tot hebben. U vindt er onder andere uw gegevens en die van uw werknemers. Daarnaast is deze portal het belangrijkste communicatiemiddel met APG. Als u uw gegevens niet aanlevert vanuit een salarispakket, kunt u de Selfservice Werkgevers Portal ook gebruiken om handmatig uw pensioen en premiegegevens aan te leveren. Dit is makkelijk, snel én veilig.  

Wat u moet doen vóór 2017

Voordat u uw eerste pensioenaangifte in 2017 doet, is het belangrijk dat APG over de juiste gegevens van u beschikt. Vóór het nieuwe jaar moet u deze gegevens alvast controleren en aanvullen. De controle kan alleen gedaan worden door de persoon die de inloggegevens ontvangt voor de portal: u dus of degene aan wie u dit uitbesteedt. De inloggegevens worden in twee brieven separaat van elkaar in december aan u gestuurd. Alleen nadat u uw gegevens in de portal heeft gecontroleerd, aangevuld heeft én akkoord heeft bevonden, kunt u de eerste pensioenaangifte doen. 

Kom naar een sessie!

Hoe u uw gegevens kunt controleren en aanvullen? Dat wordt allemaal uitgelegd tijdens de infosessie. Aanwezigen krijgen een eerste kennismaking met het nieuwe systeem en APG geeft informatie over hoe vanaf 2017 de gegevens aangeleverd moeten worden. Uiteraard is er daarna voldoende ruimte om vragen te stellen. 

Check onze agenda voor de data en locaties van de vier bijeenkomsten. Deelname is gratis, nadat u zich bij APG voor de bijeenkomst van uw keuze heeft aangemeld

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid