NOA Menu
woensdag 15 februari 2017

Het Ondernemerskieskompas

Het Ondernemerskieskompas helpt ondernemers bij het bepalen van hun stem tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. In een online checklist worden ondernemers naar hun mening gevraagd over relevante onderwerpen zoals arbeidsmarkt, digitalisering, energie en belastingen. Daarmee wordt op basis van de verkiezingsprogramma’s inzicht verkregen welke partijen er vanuit ondernemersperspectief in de regering zouden moeten komen. 


Ondernemerskieskompas

Het ondernnemerskieskompas is een gezamenlijk initiatief van MKB-Nederland en BNR-Nieuwsradio. “Zeker voor mkb-ondernemers is het van groot belang dat zij weten wat de verschillende partijen met hen voor hebben”, zegt directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland. “Overheidsbeleid kan immers een enorme impact hebben op hun bedrijfsvoering.”

BNR Zakendoen

Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio: "Ondernemers zijn op zoek naar een politieke partij die goed is voor hun bedrijf. Maar zij zijn te druk om alle verkiezingsprogramma's door te nemen. Daarom hebben we voor deze doelgroep samen met MKB-Nederland dit kieskompas gelanceerd." De uitkomsten van het Ondernemerskieskompas vormen de leidraad voor een debatreeks in de week van 27 februari tot en met 3 maart tijdens het radioprogramma BNR Zakendoen.

Kieskompas

Welke thema’s vindt u als ondernemer echt belangrijk en wat moet het komende kabinet hier mee doen? Benieuwd welke politieke partij het best aansluit bij u als ondernemer? Vul dan het Ondernemerskieskompas in. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid