NOA Menu
woensdag 22 januari 2014

Hans Verschoor neemt afscheid van Savantis

Op 1 mei 2014 vertrekt Hans Verschoor als algemeen directeur van Savantis, Vakcentrum en Kenniscentrum Afbouw en Onderhoud, Presentatie en Communicatie. Ronald van Driel (52), nu plaatsvervangend directeur, volgt Verschoor op.

Verschoor

Begin 1993 trad Hans Verschoor op 43-jarige leeftijd bij Savantis in dienst. De daaropvolgende jaren leidde hij de organisatie naar verdere professionalisering, verbreding van activiteiten en diensten en vergroting van het aantal sectoren waarvoor werkzaamheden werden verricht. 

Hans Verschoor heeft een grote bijdrage geleverd aan het middelbaar beroepsonderwijs in het algemeen en de vakopleidingen van medewerkers in de sectoren Schilderen en Onderhoud, Stukadoren en Afbouw in het bijzonder. Kenmerkend hierbij waren zijn inspanningen om de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te bevorderen. Namens Savantis heeft Verschoor vele vertegenwoordigende functies vervult. Zo was hij voorzitter van Excenter, de vereniging van exameninstellingen en het directeurenoverleg van Colo, de voorganger van SBB. Als voorzitter van de Werkgeversvereniging Kenniscentra was hij vele jaren medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van de cao voor de medewerkers van de Kenniscentra voor het Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven. 

Hans Verschoor neemt afscheid van Savantis in verband met het bereiken van de leeftijd van 65 jaar. Hij blijft actief voor onderwijs en opleiding als voorzitter College van Bestuur van Nimeto Utrecht en in nog enkele andere maatschappelijke functies.

Ronald van Driel volgt Verschoor per 1 mei aanstaande op in de functie van directeur. Van Driel is opgeleid als bestuurskundige en heeft een ruime managementervaring en kennis op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt. 

Savantis prijst Hans Verschoor voor de deskundige en persoonlijke manier waarop hij zich meer dan twintig jaar voor de organisatie en haar medewerkers sterk maakte. Woensdagmiddag 16 april vindt een afscheidsbijeenkomst plaats voor relaties.

Op de NOA Nieuwjaarsreceptie van 11 januari jl. werd Hans Verschoor door NOA-voorzitter Jan van de Kant al benoemd tot Lid van Verdienste, vanwege zijn grote verdiensten voor het onderwijs in de sectoren stukadoren, vloeren en plafond- en wandmontage.

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid