NOA Menu
woensdag 26 februari 2014

Hans de Boer nieuwe voorzitter VNO-NCW

Ondernemer Hans de Boer (59) wordt de nieuwe voorzitter van VNO-NCW. Hij gaat Bernard Wientjes opvolgen, die op 1 juli afzwaait als voorman van de werkgeversorganisatie. Bernard Wientjes is, na herbenoemingen, negen jaar voorzitter geweest.

Hans De Boer

De Boer was van 1998 tot 2003 voorzitter van MKB-Nederland. Hij staat bekend als een ondernemer ’pur sang’. Na zijn tijd bij MKB-Nederland begon hij aan een nieuwe klus als voorman van de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Toenmalig premier Balkenende vroeg hem aan de slag te gaan met een groot probleem op de arbeidsmarkt: de hoge werkloosheid onder jongeren. De Boer was creatief in zijn aanpak. Zo kwam er een tv-serie om de jeugdwerkloosheid op de kaart te zetten. Het leek een uitstekende keuze. Ruim 40.000 jongeren werden aan een baan geholpen.

De afgelopen 10 jaar was De Boer ook commissaris en adviseur bij diverse organisaties. Op dit moment is hij nog voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de Sperwer Groep en ArboNed, commissaris bij Siemens Nederland en de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij.

Hans de Boer studeerde na het gymnasium Econometrie en openbare financiën aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen.

 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid