NOA Menu
woensdag 10 juni 2015

Handig infoblad over lage btw

Vanaf 1 juli a.s. komt de tijdelijke lage btw op renovatie & herstelwerkzaamheden helaas te vervallen. De permanente btw-regelingen voor stukadoorswerk en bepaalde isolatiewerkzaamheden blijven gelukkig wel bestaan. Door allerhande berichtgevingen in de media is er veel onduidelijkheid over de lage btw na 1 juli 2015. Daarom heeft NOA een nieuw infoblad gemaakt.

Handig infoblad lage btw

Stukadoorswerkzaamheden

Sinds 2009 is er een permanente lage btw-regeling voor stukadoorswerkzaamheden. U mag het lage btw-tarief van 6% in rekening brengen op materialen en werkzaamheden, die u toepast en verricht in of aan woningen ouder dan twee jaar. De woning moet particulier bewoond worden. Daarbij maakt het niet uit of u de werkovereenkomst heeft gesloten met een consument of een zakelijke opdrachtgever.

Isolatiebedrijven

Ook voor bepaalde isolatiewerkzaamheden geldt sinds 1 januari 2014 een permanente lage btw-regeling. Met deze regeling wil het kabinet stimuleren dat woningeigenaren energie besparen. Ook deze regeling loopt na 1 juli ongewijzigd door. Alleen de tijdelijke lage btw op renovatiewerkzaamheden aan particuliere woningen komt per die datum helaas te vervallen.

Omdat de verschillende regelingen en wisselende tijdsduur veel verwarring oproepen, hebben wij de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Het informatieblad kunt u bewaren bij uw administratie en natuurlijk downloaden en opslaan op uw eigen pc. Zo kunt u de informatie eenvoudig verstrekken aan uw opdrachtgevers.  

Download het infoblad over lage btw.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid