NOA Menu
vrijdag 6 december 2013

Habovo levert Strikolith-project van het jaar

Afgelopen half jaar konden mooie gepleisterde projecten worden ingestuurd voor de wedstrijd “Strikolith Project van het Jaar”. Strikolith verzamelde hiermee referentieprojecten om het gepleisterd bouwen te promoten bij ontwerpers en ontwikkelaars.

Habovo

“Er worden veel mooie projecten gemaakt. Als fabrikant zien wij daar maar weinig het eindresultaat van”, vertelt Jeroen Woertman, Rayonmanager Noord-Oost van Strikolith. “Met deze verkiezing wilden we alle mooie projecten in kaart brengen. Die hebben we gepubliceerd op onze website, waarmee we een databank aan referentieprojecten hebben ontwikkeld. Zo kunnen we bouwers inspireren en aanmoedigen om gevels te laten pleisteren. Maar ook particulieren willen we graag voorbeelden geven over de manier waarop je een woning met pleisterwerk kunt verfraaien; dat geldt voor de buiten- en de binnenkant van de woning.”   

In mei 2013 startte Strikolith de campagne om referentieprojecten van stucwerk te verzamelen. Het maakte niet uit of het een groot of klein project was; Buiten- of binnen stukadoorswerk, een halletje, of een compleet gebouw; alles mocht, zolang er maar Strikolith-producten verwerkt waren. Deelnemers moesten wel goed fotomateriaal inzenden. Want de jury keek naar het totaalplaatje en lette op bijzondere details. 

“Het totaalplaatje moet kloppen”

De Strikolith-jury focuste bij de beoordeling van de inzendingen op ‘het totaalplaatje’. De mooie foto’s van het project ‘53 appartementen te Heerde’ maakten Habovo Afbouw B.V. uit het Overijsselse IJsselmuiden tot de winnaar: daarmee verkregen ze van Strikolith een weekend Barcelona voor twee personen. 

Herman Boeve en Roel Tromp waren aangenaam verrast toen rayonmanager Jeroen Woertman en algemeen directeur Hans Mascini hen het nieuws kwamen vertellen. De Barcelona-voucher krijgt een ereplaats bij de receptie van Habovo en onderling moeten de heren gaan beslissen wie er naar het bruisende Barcelona mag afreizen.

Perfecte detaillering

“Strikolith verkoos dit project tot winnaar, omdat de detaillering in zijn totaliteit klopt”, licht Jeroen Woertman toe. “Er is spouwventilatie toegepast en de aansluiting van het pleisterwerk op de betonnen decoratie-elementen is met behulp van kunststof  stucstopprofielen perfect gemaakt. Door de betrokken projectdeskundigen is er bij dit complex goed nagedacht over de detaillering. Het gepleisterde gebouw springt er echt uit ten opzichte van het naastgelegen gebouw met gemetselde gevel.” 

Het winnende project '53 appartementen te Heerde' is, tezamen met andere projectinzendingen terug te vinden op de website van Strikolith.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid