NOA Menu
donderdag 21 september 2017

Grote vraag naar docententraining vmbo-keuzevak wandafwerking

Sinds dit schooljaar (augustus 2017) kunnen vmbo-leerlingen in de richting Bouwen, Wonen & Interieur het keuzevak Wandafwerking volgen. Tenminste…. Als de school het vak aanbiedt en er genoeg docenten getraind zijn. De samenwerkingsverbanden STUC Werk en Leren werken er samen met Savantis hard aan om zoveel mogelijk docenten bij te scholen, om daarmee de aanwas voor de beroepsopleiding stukadoren te stimuleren. Er zijn vier extra scholingsdagen gepland, waar docenten zich in Assen en Nieuwegein kunnen laten bijscholen.

Docententraining wandafwerking

De afgelopen jaren zijn de beroepsgerichte examenprogramma’s op het vmbo vernieuwd, waardoor de afbouw nu met drie keuzevakken (wandafwerking, wandmontage en vloeren) onderdeel uitmaakt van het techniek-profiel Bouwen, Wonen en Interieur. Echter nog teveel vmbo-docenten hebben te weinig specifieke kennis over deze keuzevakken. Voor het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur zijn er leermiddelen voor het keuzevak Wandafwerking ontwikkeld en er zijn aparte scholingsdagen voor de docenten. 

Kennismaken met ons vakmanschap

De samenwerkingsverbanden STUC werk en leren werken er hard aan om zo veel mogelijk vmbo-scholen te motiveren dit keuzevak aan te bieden. Opnieuw zijn er in Assen en Nieuwegein scholingsdagen gepland voor docenten. Vmbo-scholen kunnen ook gebruik maken van de praktijkruimtes van STUC, om leerlingen kennis te laten maken met de beroepen in onze sectoren. Niet alleen voor het stukadoorsambacht worden jonge talenten in de dop gezocht, ook natuursteenbewerkers, vloeren- en plafond- en wandmontagebedrijven zoeken jongeren om op te leiden tot vakman. 

Nieuwe scholingsdagen VMBO-docenten

Speciaal voor alle vmbo-docenten BWI is er nu dus nieuwe kans voor bijscholing in het keuzevak Wandafwerking! De training wordt gegeven op/in:
donderdag 9 en 16 november 2017 in Assen
woensdag 6 en 13 december 2017 in Nieuwegein 

Docenten kunnen zich online aanmelden voor de bijscholing.

Oproep aan ondernemers

Iedereen in de bedrijfstak kan een steentje bijdragen om het leerlingenaantal voor onze beroepen te laten stijgen: deel dit bericht op uw social media, informeer een vmbo-school bij u in de regio over de mogelijkheden en sluit u aan bij een samenwerkingsverband om een leerplek aan te bieden in uw bedrijf. Natuursteenbedrijven kunnen terecht bij het BranchePlatform Natuursteen: voor natuursteenbewerkers is er een aparte opleiding in Nieuwegein. 

Meer weten

Wilt u meer weten over scholingsmogelijkheden, of leerlingen aanmelden?

Zie voor meer informatie en aanmelden de website: https://bijscholingvmbo.nl/cursussen/wandafwerking/. We hopen veel docenten te laten kennismaken met het mooie beroep van Stukadoor.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid