NOA Menu
woensdag 1 juni 2016

Geslaagden NOA Ondernemersopleiding

Eind mei was de diploma-uitreiking van de NOA Ondernemersopleiding Toekomstgericht ondernemen. Gedurende acht opleidingsdagen trainden zij verschillende vaardigheden, leerden ze slimmer te werken en deelden ze kennis en ervaringen met medecursisten. NOA-voorzitter Jan van de Kant reikte de geslaagden hun branche-certificaat uit.

Geslaagden NOA Ondernemersopleiding

Vrijdag 20 mei was het een gezellig weerzien, want de cursisten van de NOA Ondernemersopleiding bouwen tijdens hun opleiding echt een band op. Voor de diploma-uitreiking namen ze partners en familieleden mee, die nu met eigen ogen konden zien waar hun familielid spreekwoordelijk bloed, zweet en tranen vergoten had tijdens de opleiding en examendag. “Simon kwam na elke cursusdag met enthousiaste verhalen thuis. Nu krijg ik er ineens gezichten bij, dat is hartstikke leuk”, meende Annemieke Schot, partner van cursist Simon Schot. “Als hij nu weer eens naar een bijeenkomst of activiteit gaat, wil ik gerust mee. En volgend jaar ga ik zelf nog de module over financiën volgen.”

Met verve geslaagd

De geslaagden werden met hun familie uitgenodigd in de stijlkamer. Jan van de Kant reikte ze daar hun ingelijste diploma uit. Geheel op Jan zijn vertrouwde wijze wilde hij van elke cursist wat meer weten: waar kom je vandaan, wat zijn je plannen voor de toekomst en wat is je het meeste bijgebleven van de opleiding? Er werd spontaan verhaal gedaan. De cursisten hadden niet voor niets tijdens hun opleiding geoefend met spreken in het openbaar en presenteren. Dat kwam tijdens hun examen goed van pas en ook tijdens de diploma-uitreiking. “Bij mij is echt het knopje omgegaan”, vertelde geslaagde Jaimy de Jong. “Toen ik aan de opleiding begon, gingen mijn knietjes al trillen bij het idee dat ik ten overstaan van mijn klasgenoten iets moest presenteren. Maar door oefening heb ik zelfvertrouwen gekregen en ik vind het nu eigenlijk heel leuk om te laten zien wat ik weet en kan.”

Niet alle geslaagden op de foto

Helaas waren enkele geslaagden verhinderd om hun branche-certificaat in ontvangst te nemen. Desalniettemin was het een geslaagde uitreiking, waar gezellig met elkaar werd getoost op de geleverde prestaties. De groepsfoto van alle geslaagden is nu niet compleet, temeer omdat enkele cursisten pas volgend jaar examen doen vanwege privé omstandigheden. “Maar kom allemaal naar het NOA congres in september”, tipte de voorzitter. “Maken we dan nog een foto.” 

NOA feliciteert de volgende cursisten met hun diploma toekomstgericht ondernemen:

Arno Bijlsma - Stukadoorsbedrijf A. Bijlsma
Remco Bijlsma - Schildersbedrijf R. Bijlsma
Angelo Both - Schot Stuc en Pleister
Stef Broeks - Donec Afbouw BV
Rosmarie Giesinger - Altach BV
Rick Janssen - Stucadoorsbedrijf Jac. Janssen BV
Jaimy de Jong - AKN Afwerkvloeren BV
Sven Kastelein - AKN Afwerkvloeren BV
Simon Schot - Schot Stuc en Pleister
Gerbert Tichem - GT Stuc
Vinny Voets - Tectores Afbouw

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid