NOA Menu
woensdag 9 november 2016

Enthousiaste cursisten vertellen over de NOA-ondernemersopleiding

“Ik kan iedereen de NOA-ondernemersopleiding aanraden!”

Deze maand zijn nieuwe cursisten aan de eerste training van in totaal negen modules gestart. Het is alweer het vierde leerjaar van de NOA-ondernemersopleiding. Niet alleen de cursisten, ook de docenten hebben er zin in! Zij weten als geen ander dat ondernemen een continu leerproces is; je raakt nooit uitgeleerd.

 

De cursisten die in april hun opleiding hebben afgerond zijn enthousiast. Enkele ondernemers vertellen hun ervaringen en geven tips:

Sven Jaimy  Gerbert Tichem  Rosmarie Giesinger  Arno Bijlsma 

Sven Kastelein en Jaimy de Jong, toekomstige eigenaren AKN Afwerkvloeren BV

 

“Sven is een echte praktijkman en dol op techniek, maar heeft nu toch over de volle breedte alle bedrijfsprocessen meegekregen. Hij begint zich spontaan te bemoeien met de promotie van ons vloerenbedrijf en heeft nog goede ideeën ook”, grapt Jaimy. “Bij mij is er tijdens de eerste lesdag echt een knopje omgegaan. Het klinkt stom, maar het is serieus gebeurd: ik was een verlegen meisje en geen haar op mijn hoofd die er aan dacht voor de klas een presentatie te gaan geven. Maar ja, het hoort bij de cursus, dus toen ben ik maar gewoon in het diepe gesprongen. Wat bleek? Ik kan heel goed aan een groep mensen uitleggen wat er moet gebeuren en hoe ze dat gaan doen. Ik was nog zoekende naar mijn rol in het bedrijf, maar ik heb ‘m gevonden. Nu zeg ik: is er een probleem? Kom maar, ik los het op!”

Tip (1) 

Een tip van Sven en Jaimy:

“Volg de opleiding: voor je persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor je bedrijf. Een prima manier om inzicht te krijgen in de bedrijfsrisico’s en ze wanneer nodig ook meteen aan te pakken. Alle docenten vertellen het in begrijpelijke taal en hebben ervaring met de afbouwbranche.”

Gerbert Tichem, eigenaar GTstuc

 

“Mijn medecursisten hebben we enorm geholpen door slimme vragen te stellen aan de docenten. Ik heb mijn bedrijf nog niet zo lang, dus kon ik ook heel veel leren van hun ervaring; zowel succesverhalen als kleine drama’s zijn verteld en daar heb ik veel van opgestoken. Bovendien had ik nog nooit een plan op papier gezet, deed alles op gevoel. Ik ben wel trots op mijn ondernemersplan, want ik heb nu een mooie basis om mee aan de slag te gaan en concrete doelen, zodat ik door kan groeien.”

Tip (1)

Tip van Gerbert:

“Denk je te kunnen plannen? Ga dan toch maar naar deze opleiding. Ik ben er veel beter in geworden, omdat ik nu echt doorheb wat er allemaal mee samenhangt. Door de cursus ga je je richten op je leukste klanten en daardoor heb ik nog meer plezier in mijn werk gekregen.”

 

 

Rosmarie Giesinger, eigenaar Altach BV

“Ik geef geen korting meer! Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd, maar vooral dat we altijd eerlijke prijzen berekenen en daar dus niet op hoeven toe te geven. We staan voor kwaliteit en ik heb geleerd dat mondeling en schriftelijk op de juiste wijze uit te leggen. De opleiding heeft me vertrouwen gegeven! Zwakke punten van onze onderneming heb ik aangepakt en sterke punten nutten we nu uit. Het werkt écht!”

Tip (1) 

Een tip van Rosmarie:

“Klanten die onze showroom bezoeken, of informatie opvragen, krijgen van mij een klein mapje met losse productkaarten. We hebben mooie foto’s van eigen werk gecombineerd met korte uitleg over de toegepaste producten. Zo blijven we up-to-date en besparen we op dure folders. Daarnaast krijgt elke klant op voorhand al maatwerk, want ik verzamel alleen de kaarten met voor hem/haar relevante vloertypes en wandafwerking.” 

 

 

Arno Bijlsma, eigenaar Stukadoorsbedrijf A. Bijlsma

“Door de NOA Ondernemersopleiding ben ik méér gaan ondernemen. Ik heb de stap durven zetten om een intensief partnerschap te sluiten met mijn broer, die een schildersbedrijf heeft. Samen kunnen we een totaalpakket van stukadoors- en schilderwerk aanbieden. Door het plan, dat ik moest schrijven voor mijn examen, heb ik samen met Remco goede zakelijke afspraken gemaakt en hebben we samen nagedacht over onze toekomstplannen. Het heeft me echt geholpen om inzicht te krijgen en duidelijke doelen te stellen.”

Tip (1)

Tip van Arno

“Durf actief te zijn in je eigen regio! Wij hebben flyers gemaakt, die nu standaard in de bus liggen. Rijden mijn broer en ik ergens langs waar een verbouwing wordt gestart, of waar een pand wel wat onderhoud kan gebruiken, dan bellen we aan, of laten een flyer achter in de brievenbus. Daar krijgen we goede reacties op, met als gevolg dat we lekker in de buurt aan het werk kunnen. Zo helpen we elkaar!”

 

 

Wil je nog meedoen aan de NOA-ondernemersopleiding 2016/2017? Bekijk hier alle opleidingsdagen en schrijf in!

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid