NOA Menu
donderdag 3 mei 2018

Eerder pensioen voor zware beroepen

Al tijden is NOA druk om de regering te bewegen om eerder pensioen voor zware beroepen mogelijk te maken. We zijn verheugd over de steun van cao-partijen Bouw en steeds meer media pakken de pensioenproblematiek op.

Krantenbeelden

Er zijn al vele gesprekken met Kamerleden gevoerd over de mogelijkheden die er zijn om werknemers in zware beroepen eerder met pensioen te laten gaan. Kenmerkend voor deze beroepen is dat vaak op jonge leeftijd met werken wordt begonnen en velen niet in goede gezondheid de eindstreep halen. Hoewel onze sectoren allerlei initiatieven hebben genomen om werknemers duurzaam inzetbaar te maken, heeft ook UWV bevestigd dat zware beroepen als stukadoors een veel hogere uitstroom hebben door arbeidsongeschiktheid. Dit blijkt ook uit het onderzoek dat EIB al in opdracht van AFNL-NOA had opgesteld.

We proberen de contouren verder vorm te geven waarmee zware beroepen eerder met pensioen kunnen. Natuurlijk moet een oplossing zorgvuldig worden uitgedacht, maar er zijn concrete mogelijkheden geboden. “In Den Haag lijken we enige steun te vinden om een regeling te treffen voor werknemers die minimaal 45 jaar gewerkt hebben, minimaal 63 jaar oud zijn en werkzaam zijn in een sector met twee keer de gemiddelde landelijke uitval. Dit geldt voor een merendeel van onze sectoren”, meldt NOA-voorzitter Hendrik Ruys. “We zijn blij met de steun van cao-partijen Bouw, die de problematiek ook hebben aangekaart. Steeds meer media tonen belangstelling en schrijven over de pensioenproblematiek. We zitten op het vinkentouw en grijpen elke mogelijkheid aan om de regering toe te lichten waarom het zo noodzakelijk is dat onze mensen na 45 jaar de mogelijkheid moeten krijgen te stoppen met werken!” 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid