NOA Menu
donderdag 29 maart 2018

Een week vol AFNL-NOA bezoeken aan politiek Den Haag

In de afgelopen week hebben delegaties van AFNL-NOA de deuren van de Tweede Kamer, het Ministerie van Sociale Zaken en MKB-Nederland plat gelopen om de belangen van ondernemers in afbouw en bouwnijverheid te bepleiten. In het gesprek met MKB-Nederland hebben wij aangegeven zorg te hebben voor onverantwoorde premiestijgingen voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf als de wet loondoorbetaling bij ziekte in het tweede ziektejaar door verzekeraars worden overgenomen.

Binnehof Den Haag

Het is goed als werkgevers bij ziekte van werknemers het tweede jaar loon niet meer hoeven doorbetalen, maar komt de ondernemer niet van de regen in de drup als werkgevers afhankelijk worden van verzekeraars? Helaas hebben we vaker te maken gekregen met absurde premiestijgingen bij private verzekeraars. We hebben daarom de suggestie bij MKB-Nederland neergelegd om ook te onderzoeken of er geen alternatieven zijn in het publieke domein. 

Loondoorbetaling bij ziekte móet anders

Hetzelfde onderwerp werd ook besproken in een onderhoud met een hoge ambtelijke delegatie op het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Loondoorbetaling bij ziekte moet veranderen, omdat de lasten voor het midden- en kleinbedrijf veel te hoog worden. In hoeverre ons pleidooi op het Ministerie ook heeft geleid tot verandering van denken, zal nog moeten blijken. Er zijn geluiden dat een wetsvoorstel mag worden verwacht tegen het eind van het jaar. 

Kamerleden onze praktijksituaties voorgeschoteld

Op woensdag 28 maart werd een delegatie van AFNL-NOA welkom geheten door de VVD Tweede Kamerleden Dennis Wiersma en Martin Wörsdörfer. Tijdens dit gesprek in de Frits Bolkesteinkamer van het Tweede-Kamercomplex kwam een breed scala van onderwerpen aan bod. De in en outs van de MKB-toets, arbeidswetgeving en ook positionering van zware beroepen passeerden de revue. Een onderhoud met het CDA moest op het laatste moment worden afgelast en wordt verschoven naar een later tijdstip.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid