NOA Menu
maandag 11 november 2013

Drie finalisten naar nationaal kampioenschap Stukadoren 2014

Van 6 tot en met 8 november organiseerde Savantis in het vakcentrum Rijen de selectiewedstrijd voor het nationaal kampioenschap Stukadoren 2014. Ivo van den Bekerom, Wim Hellings en Jeroen Kerste behaalden de meeste punten. De finale vindt plaats tijdens Skills Masters, van 9 tot en met 11 januari 2014 in Ahoy Rotterdam.

Finalisten Kampioenschap

In drie dagen tijd gingen de leerlingen aan de slag met lijstwerk, sierpleister en glanspleister. “Ik had er niet echt op gerekend dat ik de finale zou halen”, zegt de pas zeventienjarige Ivo, die zijn opleiding volgt op het Summa College en werkt bij NOA-bedrijf Van den Heuvel Afbouwgroep B.V. “Op school heb ik geoefend met lijsten trekken en op het werk leerde ik onder andere hoe je glad pleisterwerk maakt. Maar ik vond het nog best moeilijk, vooral het precies op maat stellen van de hoeken.”

Wim (19) en Jeroen (20) zijn beiden leerling van het Koning Willem I College. Wim, die ook vorig jaar in de finale stond, werkt bij NOA-stukadoors- en afbouwbedrijf Hellings. “Het leukst was het plakken en verstekken van lijsten. Dat verstekken vond ik tegelijk ook het moeilijkst. Ik had graag wat extra tijd gehad om het nog mooier af te werken. Voor de finale in Ahoy gaan Jeroen en ik op school samen oefenen.”

Jeroen is in dienst van STUC werk en leren en werkt bij NOA-lid Stukadoors- en Afbouwbedrijf Romme BV. “Op school krijgen we een heel trainingsschema. Ik heb het daar naar m’n zin. Alles wordt goed uitgelegd en Wim en ik proberen goed op te letten. Ook de afgelopen drie dagen waren leerzaam. Ik had nog maar weinig ervaring met lijsten maken.”

Tijdens Skills Masters 2014 kunnen de jonge stukadoors naar verwachting op grote belangstelling rekenen. De afgelopen editie van het driedaagse beroepskeuze-evenement trok meer dan vijftienduizend bezoekers.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid